Skip to main content

Οι τσάμηδες, η γκαντεμιά του Τσακαλώτου και το μίσος Σόρος για Τραμπ

Η φίλη Αλβανία, η ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής, το μπέρδεμα της Le Monde και η υπόσχεση Πάνου Καμμένου περί «Κούγκι».

Στους πέντε βουλευτές του Τσάμικου κόμματος της Αλβανίας, οι τρεις είναι εμπλεκόμενοι σε εγκληματικές δραστηριότητες, για τις οποίες ερευνά η Εισαγγελία. Ένας άλλος ήδη έχει χάσει γι’ αυτόν τον λόγο τη βουλευτική έδρα. Μπορεί να τους αντικαθιστά ο Ιντρίζι από τη λίστα, αλλά το ποιόν τους αποδεικνύεται ανοιχτά και απροκάλυπτα.

Τα νέα αυτά δεδομένα για τη σύνθεση του πολιτικού κόμματος που έχει ανθελληνικό πρόγραμμα και δράση, εντείνει τον προβληματισμό για τις συνθήκες ασφαλείας της Ελληνικής Κοινότητας και των φορέων αντιπροσώπευσή της…

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο Τούρκος πρέσβης στα Τίρανα ευχαρίστησε δημόσια τον επικεφαλής του κόμματος των Τσάμηδων για την προσωπική του συμβολή στην ανάπτυξη των στρατηγικής σημασίας σχέσεων Αλβανίας και Τουρκίας! Αυτά, για να αντιλαμβανόμαστε με ποιους έχουμε να κάνουμε στην «φίλη Αλβανία».

Και επίσημα ποδοσφαιροποιήθηκε η πολιτική. Αντί να συζητούν στη Βουλή τα θέματα που μας απασχολούν, έγινε συζήτηση για την παρουσία του Τσακαλώτου στον αγώνα του ΠΑΟΚ. Μέχρι και… γκαντέμη τον αποκάλεσε ο Α. Τσίπρας, επειδή έχασε ο ΠΑΟΚ. Κατά άλλα, το πρόβλημα της εγκληματικότητας που έπρεπε να συζητήσουν το… ξέχασαν στον δρόμο.

Μέχρι συναινετικά διαζύγια γίνονται λόγω της ύφεσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 80% των διαζυγίων είναι συναινετικά, και μεγάλος αριθμός εξ αυτών είναι προσχηματικά και γίνονται για φορολογικούς λόγους.

Τα μπέρδεψε λίγο η εφημερίδα Le Monde. Προχθές δημοσίευσε επαινετικό άρθρο για την καθιέρωση της ελληνικής γλώσσας ως επίσημης της Ε.Ε., εχθές αποκάλεσε τον Σόιμπλε «σύγχρονο Όθωνα». Την ζημιά την είχαν κάνει οι Βαυαροί και όχι ο έφηβος Όθωνας, που τάφηκε φορώντας φουστανέλα, κατά την επιθυμία του [ο δε πατέρας του Λουδοβίκος γέμισε το Μόναχο με κτίρια αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής]. Καμιά σχέση με τον Σόιμπλε, ο οποίος φαίνεται πως συνεχίζει την θητεία του στα ναζιστικά στρατεύματα.

Μας το είπε ο Πάνος Καμμένος, αλλά δεν το πήραμε στα σοβαρά. Μας είχε ενημερώσει ότι θα τα κάνει «Κούγκι». Με τον τρόπο που ελίσσεται ο Α. Τσίπρας ίσως ο τελικός στόχος του είναι να τα κάνει όλα «Κούγκι» πράγματι. Ο ίδιος και η παρέα του δεν έχουν πρόβλημα, θα τους φιλοξενήσει ο Μαδούρο στη Βενεζουέλα. Μ’ εμάς τι θα γίνει;

Πώς να μη μισεί ο Σόρος τον Τραμπ και να μη πληρώνει για διοργάνωση συλλαλητηρίων εναντίον του, όταν έχασε μισό δισεκατομμύρια δολάρια, ποντάροντας στη νίκη της Χίλαρυ, και τα οποία έχασε, επειδή οι αγορές με τον Τραμπ, μίλησαν ανάποδα, από ό,τι είχε υπολογίσει ο φιλάνθρωπος -κατά τον Μπουτάρη- Σόρος;

330 εκατομμύρια δολάρια πόνταρε ο Σόρος μόνον στην πτώση του χρηματιστηριακού δείκτη Russell 2000, όπου διαπραγματεύονται οι μετοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες όμως αναμένεται να επωφεληθούν ιδιαίτερα απ’ τις περικοπές φόρων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Με άλλα 14 εκατομμύρια δολάρια θέλησε να κερδοσκοπήσει κατά πετρελαιοπαραγωγών ομίλων. Διακρατεί επίσης δικαιώματα πώλησης (τα λεγόμενα Put options) στο ευρύτερο χρηματιστήριο αξίας 110 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα αυξηθεί σε περίπτωση κραχ στη Wall Street.

[Τα κερδοσκοπικά παιχνίδια του Σόρος κατά του Τραμπ έρχονται τώρα στο φως καθώς τα hedgefunds στις ΗΠΑ υποχρεούνται να κοινοποιούν τακτικά τις τοποθετήσεις τους, το αργότερο 45 μέρες μετά τη λήξη κάθε τριμήνου].