Skip to main content

Tρεις επιλογές έχει η Τουρκία για το Κυπριακό, καμία δεν τη συμφέρει

Η στάση των βαλκανικών χωρών στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, η απολογία των Σέρβων και η ιερόσυλη δήλωση βουλευτή του Ερντογάν.

Δημοσίευσε εχθές η voria.gr. την απολογία του Σέρβου υπουργού Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς, με την λυρική έκφραση «ενώ εμείς δώσαμε ένα χαστούκι στους αδελφούς μας, τους Έλληνες, τώρα περιμένουμε να μην αναγνωρίσουν το Κόσοβο - ενώ εμείς αναγνωρίσαμε τη "Μακεδονία" προσβάλλοντας τους Έλληνες».

Το ζήτημα δεν είναι μόνον με την Σερβία. Αλλά οι πρώτες χώρες που αναγνώρισαν τους Σλάβους με ψευδώνυμο ήταν η Βουλγαρία και η Ρωσία. Και η Βουλγαρία, πληρώνει τώρα την "εξυπνάδα" της, απαιτώντας από τους Σκοπιανούς να μη χρησιμοποιήσουν ως εθνικότητα την "μακεδονική", ούτε να υποστηρίζουν ότι "μακεδονική" είναι και η γλώσσα. Αργά ξύπνησαν, αλλά κάτι είναι κι αυτό.

Ως προς το Κοσσυφοπέδιο, δεν πρέπει να το αναγνωρίσουμε όχι επειδή χρωστάμε κάτι στους Σέρβους (απεναντίας, μάλιστα), αλλά θα ήταν άφρονη ενέργεια επειδή θα το βρούμε μπροστά μας στην Θράκη.

Ο ψευτο-πρωθυπουργός των Κατεχόμενων στην Κύπρο απειλεί με Σχέδιο Β, που έχει η "μητέρα" Τουρκία, αν δεν υπάρξει κατάληξη στις συνομιλίες. Τρεις επιλογές έχει η Τουρκία και καμιά από αυτές δεν την συμφέρει. Απειλεί όμως και εκβιάζει, επειδή μας βρήκε βολικούς. Ενσωμάτωση στην Τουρκία των Κατεχομένων, διχοτόμηση (που ούτως ή άλλως υπάρχει) και εκστρατεία για κατάληψη όλου του νησιού.

Κανένα από αυτά δεν την συμφέρει. Εκείνο που θα κάνει είναι να αυξήσει τις "τρομοκρατικές" ενέργειές της προβάλλοντας εμπόδια στην αξιοποίηση από την Κύπρο των ενεργειακών αποθεμάτων της, ίσως και να προβεί η ίδια σε έρευνες σε ξένα Οικόπεδα. Ό,τι και να κάνει, έχει πλέον ξεδοντιαστεί. Αρκεί ο Αναστασιάδης, έστω την τελευταία στιγμή, να καταλάβει ότι αν συνεχίσει να υπακούει στους Βρετανούς, δεν θα ξαναπατήσει σε κυπριακό έδαφος.

Είσαι Έλληνας; Να ξεπαγιάσεις! Στην οδό Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης επαιτεί ο Γιάννης, πρώην οικοδόμος, κρατώντας ένα χαρτί, που γράφει ότι είναι Έλληνας και ζητά βοήθεια. Λάθος του. Έπρεπε να έγραφε πως κατάγεται από άλλη χώρα και είναι πρόσφυγας. Θα ευαισθητοποιούσε τους καλοπληρωμένους "εθελοντές" και κάπου θα τον βόλευαν. Με τον Έλληνα που πάσχει ποιος θα ασχοληθεί; [Εκτός κι αν δηλώσει ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ και τον προσλάβει κάποιος υπουργός ως σύμβουλο].

Δεν έχει τέλος η χυδαιότητα των Τούρκων. Είναι τόσο πολλά τα μηνύματα ευφροσύνης για την σφαγή των 39 "απίστων" στην ΚΠολη, ώστε αναγκάστηκαν υπουργοί να βγουν και να καταδικάσουν το γεγονός, λέγοντας μάλιστα πως και το κλαμπ είναι ιερός χώρος όταν σκοτώνονται άνθρωποι μ’ αυτόν τον τρόπο.

Το χειρότερο όμως όλων είναι η ιερόσυλη δήλωση βουλευτή του Ερντογάν που σκύλευσε ουσιαστικά τους δυο Τούρκους στρατιώτες που έκαψαν ζωντανούς οι τζιχαντιστές. Προκειμένου να υπερασπιστεί τον Ερντογάν, που συνεχίζει να σκοτώνει Τούρκους, άμεσα ή έμμεσα, είπε ότι οι δυο στρατιώτες μόνοι τους πήγαν στον εχθρό επειδή ήσαν… τζιχαντιστές!

Τι λένε άραγε οι οικογένειες των στρατιωτών; Έστειλαν τα παιδιά τους να υπηρετήσουν την πατρίδα και ο σουλτάνος τα έστειλε στην Συρία. Είδαν τα παιδιά τους να καίγονται ζωντανά κι έρχεται ο γελοίος βουλευτής του Ερντογάν να τους κατατάξει και στους εχθρούς της Τουρκίας.

Στο χθεσινό άρθρο του "Μακεδόνα" στη Voria.gr προσθέτω και την φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Αν ο άνθρωπος δε φτάσει στο χείλος του γκρεμού δε βγάζει φτερούγες για να πετάξει».