Skip to main content

Η τουρκική πλευρά εργάζεται για μια συνάντηση Ερντογάν-Ομπάμα στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέρριψε μια τέτοια πρόταση, με το επιτελείο του Ερντογάν όμως να μην το επιβεβαιώνει

Το επιτελείο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται για μια κατ΄ιδίαν συνάντηση του Τούρκου προέδρου με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στη διάρκεια μιας επικείμενης επίσκεψης στις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν.

Χθες Κυριακή η εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ, πως ο Ομπάμα απέρριψε μια πρόταση να έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ερντογάν. Το επιτελείο του Τούρκου προέδρου ανέφερε ότι δεν έχει πληροφορίες περί ακύρωσης της συνάντησης.

Ξένοι ηγέτες, περιλαμβανομένου και του Ερντογάν, αναμένεται να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής για την Πυρηνική Ασφάλεια (NSS), που πρόκειται να διεξαχθεί στις ΗΠΑ από τις 31 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου.

«Βέβαια, στο πλαίσιο τέτοιων συνόδων κορυφής υπάρχει χώρος για διμερείς συναντήσεις. Θα υπάρξει μια συνάντηση την οποία ζητήσαμε, καθώς και οι συναντήσεις που μας έχουν ζητηθεί. Τώρα εργαζόμαστε για [να βρούμε] τρόπους να διεξαχθεί διμερής συνάντηση με τον πρόεδρο Ομπάμα», δήλωσε ο Καλίν.