Skip to main content

Οι τουρκικές βάσεις στην Κύπρο και τα όρια της δήθεν προοδευτικότητας

Οι δηλώσεις Καμμένου, η στήριξη της Τουρκίας στο ψευδοκράτος, η επέκταση της Bank of China και οι απαιτήσεις για δίγλωσσα νηπιαγωγεία στη Θράκη.

«Έχουμε αρχίσει να διοργανώνουμε πολιτιστικές εκδηλώσεις και να δίνουμε μερικώς μετρητά. Οι άνθρωποι έχουν τρεις φορές την ημέρα φαγητό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δευτεροβάθμια περίθαλψη, έχουν wi-fi σε όλα τα στρατόπεδα, έχουν θέρμανση. Για όνομα του θεού. Πολλά από αυτά που σας λέω δεν τα έχουν ελληνικές οικογένειες», δήλωσε ο Μουζάλας.

Είναι φαρσοκωμωδία τελικά η κοινωνική μας ζωή. Γιατί, κύριε ευαίσθητε Μουζάλα, τα έχουν όλα αυτά οι Αφρικανοί που κατέκλυσαν τα νησιά, και δεν τα έχουν οι Έλληνες; Μήπως πρέπει να δηλώσουμε όλοι "πρόσφυγες";

Είπε και άλλο ο απίστευτος αυτός "αρμόδιος". Ότι κοινωνικά τους λέμε "παράτυπους μετανάστες", ενώ νομικά είναι "παράνομοι μετανάστες". Άλλους κανόνες, δηλαδή, έχει η κοινωνία, άλλα λένε οι νόμοι. Τα δήθεν, σε όλη τους την έκταση.

Είπε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας σε πρόσφυγες: «Αν δεν σας αρέσει εδώ, φύγετε». Πριν προφτάσουν να τον ορμήσουν οι εντόπιοι "προοδευτικοί", δήλωσε ο Πάνος Καμμένος: «Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να επιστρέψει στην πατρίδα του». Αν δεν ήταν προστατευόμενος των αριστεριστών ο Καμμένος θα τον είχαν "γδάρει" ως ρατσιστή.

Στο Βελιγράδι άνοιξε γραφείο της Bank of China, που θα λειτουργεί όχι μόνο στο έδαφος της Σερβίας, αλλά και στις γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ελλάδας και Αλβανίας. Τώρα με την κόντρα ΗΠΑ-Κίνας, άντε να τολμήσουμε να βάλουμε άλλη κινεζική επιχείρηση στην Ελλάδα.

Δύο αποβατικά σκάφη κλάσης Ç-302 LCM παρέδωσε το Τουρκικό Ναυτικό στις ναυτικές δυνάμεις του Ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο. Σύμφωνα με Τούρκους αναλυτές τα σκάφη θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη των κατοχικών δυνάμεων. Και υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν πως οι Τούρκοι θα αποσύρουν τις ένοπλες Δυνάμεις τους.

Και δεν αρκεί αυτό. Η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους, καταγγέλλει ότι η Τουρκία ήδη κατασκευάζει τρεις νέες στρατιωτικές βάσεις, με την ελληνοκυπριακή πλευρά να ακολουθεί τη γνωστή τακτική των υποχωρήσεων. Τα τουρκικά στρατεύματα επομένως, θα φύγουν μένοντας. Λαμπρή συμφωνία θα υπογράφαμε.

Ένα-ένα μας τα "σκάει" ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης. Σε συνέντευξή του παραδέχθηκε πως στις συνομιλίες έχει συμφωνηθεί ότι με την λύση θα παραμείνουν περίπου 55.000 με 60.000 Τούρκοι έποικοι, οι οποίοι θα πολιτογραφηθούν Κύπριοι πολίτες (σύζυγοι Τουρκοκυπρίων, παιδιά μικτών γάμων κλπ), ενώ θα παραμείνουν και οι υπόλοιποι επί τη βάσει αδειών παραμονής και εργασίας. Δηλαδή, δεν φεύγει κανένας έποικος.

Σας είχαμε προϊδεάσει, και επιβεβαιώνεται, ότι Ν. Γκρούεφσκι και Αλί Αχμέτι, έχουν έρθει σε μια "κατ’ αρχήν συμφωνία" για το θέμα της διγλωσσίας στη χώρα. Συμφώνησαν να μην αλλάξουν το Σύνταγμα, αλλά από τις αλλαγές στη νομοθεσία να επιτραπεί η χρήση των δύο γλωσσών (σλαβική και αλβανική). Γιατί άραγε ο Αχμέτι δεν ακολουθεί τον Έντι Ράμα (και τον Αμερικανό πρεσβευτή); Υποθέτω, ότι τόσα χρόνια συγκυβερνούν οι δυο τους. Μόνον ο Γκρούεφσκι βουτούσε το κουτάλι στο μέλι;

Τουρκόφρονες της Θράκης, με μπροστάρη τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτούν από την κυβέρνηση να μετατρέψει τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην Θράκη σε δίγλωσσα. Δηλαδή, αντί να μάθουν οι μουσουλμάνοι καλά ελληνικά, να μάθουν τα Ελληνόπουλα τούρκικα. Ως πού μπορεί να φτάσει η "προοδευτικότητα";