Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
x

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΙΡΑΚ

Τουρκικά αεροσκάφη και drones έπληξαν στρατιωτικές θέσεις του PKK στο Βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 11 Κούρδους μαχητές, σύμφωνα με τη στρατιωτική ηγεσία.

Θέσεις του κουρδικού στρατού εντός του ιρακινού εδάφους βομβαρδίζει η Τουρκία, την ίδια στιγμή που ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε διπλωματική αποστολή στην Ουάσιγκτον και συναντάται με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Τουρκικά αεροσκάφη και drones έπληξαν στρατιωτικές θέσεις του PKK στο Βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 11 Κούρδους μαχητές, τους οποίους η στρατιωτική ηγεσία κατονόμασε ως «τρομοκράτες» στην ανακοίνωσή της. Πρόκειται για τον στρατό με τον οποίο έχει συνάψει στρατιωτική συνθήκη η Ουάσιγκτον και σκοπεύει να εξοπλίσει με βαρύ οπλισμό, ενόψει της επιχείρησης για την ανακατάληψη πόλεων και περιοχών που βρίσκονται στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση των τουρκικών δυνάμεων, οι στόχοι που επλήγησαν ήταν στις περιοχές Ζαπ και Ματίνα. Καταστράφηκαν καταυλισμοί, αποθήκες με όπλα και σπηλιές στις οποίες έβρισκαν καταφύγιο οι Κούρδοι μαχητές.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η Άγκυρα, οι «τρομοκράτες» του PKK σχεδίαζαν επίθεση σε τουρκικό φυλάκιο στα σύνορα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ