Skip to main content

Μία πρόταση για την πολιτιστική κληρονομιά της... Μακεδονίας

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι εμποδίζουμε τους μετανάστες να περάσουν τον Έβρο και οι Σκοπιανοί ανοίγουν την όρεξή τους για... πολιτιστική κληρονομιά.

Ίσως, η σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας, να μη αποτελεί συνέχεια των τουρκικών προκλήσεων, αλλά να πρόκειται για μέτρο που έχει σχέση με την επιστροφή μεταναστών στην Τουρκία. Οι Τούρκοι, εδώ και καιρό διαμαρτύρονται ότι εμποδίζουμε τους μετανάστες που μας στέλνουν από τον Έβρο να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος, και τους υποχρεώνουμε να επιστρέψουν με την ίδια βάρκα.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, έχουμε υποχρέωση να δεχόμαστε καθέναν που πλησιάζει την χώρα μας για να ζητήσει άσυλο. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που οι πληροφορίες από την Τουρκία θέλουν να απευθύνεται ανάλογη κατηγορία κατά των δύο "αιχμαλώτων", για να μας στείλουν μήνυμα εγκατάλειψης αυτής της πρακτικής.

Ανοίγει η όρεξη των Σκοπιανών. Αντί να περιορίσουν τις απαιτήσεις τους, τώρα θέλουν και μοιρασιά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς! Ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, δήλωσε ότι δύο χώρες που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας, θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο να μοιρασθεί, μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά.

Καλό είναι να του προτείνει ο Κοτζιάς, ότι αφού θέλει να τα μοιραστούμε όλα, να μοιραστούμε και το χρέος.

Ποιος το περίμενε, ότι στις εκλογές στην Ευρωβουλή, θα υπάρχει και… Ρώσος ευρωβουλευτής. Όχι, δεν εντάχθηκε η Ρωσία στην Ε.Ε., αλλά το κόμμα των Ρώσων στη Κύπρο, με 40 χιλιάδες Ρώσους, Κύπριους πολίτες, βγάζει ευρωβουλευτή. Ήδη ανακοινώθηκε ότι θα κατεβεί στις ευρωεκλογές του χρόνου.

Αντιμετωπίζει άραγε η κυβέρνηση το ενδεχόμενο ότι μπορούν και οι τουρκόφρονες στην Θράκη να πράξουν το ίδιο;

Η πονεμένη μάνα του αιχμαλώτου λοχία μας ρώτησε τον Δον κυρΦώτη «Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;» Κυρία μου, τι δουλειά έχει παιδί ΣΥΡΙΖΑίου στα σύνορα; Ή στο υπουργείο θα "υπηρετεί", ή στον Ναύσταθμο, ή θα είναι αντιρρησίας συνείδησης. [Ο αντιρρησίας συνείδησης δεν θέλει να πάρει όπλο, ως "ειρηνόφιλος", αλλά άμα θέλει μπορεί να πετάει μολότοφ]

Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα από πότε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ρυθμίζει και τα περίπολα στις Μονάδες. Σύμφωνα με εντολή του ΓΕΕΘΑ οι δυνάμεις των περιπολιών των Ελλήνων στρατιωτών θα πρέπει να υπερδιπλασιαστούν. Θα αρχίσει μήπως ο Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων να αποφασίζει και για την αγγαρεία στα μαγειρεία; Οι διοικητές των Μονάδων, τι δουλειά θα κάνουν;

Κι αυτό που αποφάσισε ο Αρχηγός, με ποιους στρατιώτες θα υλοποιηθεί; Δεν ξέρει ότι έχουν "πήξει" στην υπηρεσία οι άνδρες των συνόρων; Προσθέτοντας κι άλλη υπηρεσία, τους ανεβάζει το ηθικό;

Αυτή η απομάκρυνση του Τίλερσον, σημαίνει ότι η πολιτική των ΗΠΑ θα σκληρύνει, μια και ο Πομπέο θεωρείται ταυτισμένος με τις αντιλήψεις του Ντόναλντ Τραμπ; Αυτό μάλλον θα φανεί από το είδος της συνεργασίας του Πομπέο με τον υπουργό Άμυνας, Τζιμ Μάτις, ο οποίος διατηρούσε καλή σχέση και συνεργασία με τον Τίλερσον.

Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, είναι άγνωστο. Μένει να δούμε αν αλλάξει η πολιτική Ομπάμα-Σόρος στην περιοχή των Βαλκανίων, που διατηρείται αμετάβλητη.