Skip to main content

Οι Τούρκοι τουρίστες στον Λευκό Πύργο και η σοσιαλιστική Βενεζουέλα

Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας και ο ΣΥΡΙΖΑ, η συμφωνία μεταξύ Καζακστάν και ΗΠΑ και η πατέντα συριζέικης 17ωρης διαπραγμάτευσης.

Στη χώρα πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ με αίμα βάφτηκαν οι αμφιλεγόμενες εκλογές για τη Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας. Σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας, στη διάρκεια διαδηλώσεων σκοτώθηκαν 10 άνθρωποι. Τα καταφέραμε Τριαντάφυλλε. Εξαλείψαμε άλλους 10 εφήβους και νέους - όργανα του καπιταλισμού.

Μερικές τέτοιες μέρες ακόμη, και ο σοσιαλισμός θα θριαμβεύσει. [Στείλαμε κανέναν εκεί, Τριαντάφυλλε, να εκπαιδευθεί σ’ αυτού του είδους διάλυση των καπιταλιστικών διαδηλώσεων;]

Μια παρέα Τούρκων προσπάθησε να ανοίξει την σημαία της Τουρκίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Την προσπάθεια αυτή εμπόδισαν πολίτες και η ασφάλεια του Μνημείου. Τους έκαναν συστάσεις και οι τουρίστες έφυγαν. Αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο στην Τουρκία, ο τουρίστας θα περνούσε όλη του την ζωή στα μπουντρούμια. Αλλά εμείς είμαστε "προοδευτικοί".

Θα το κάνουν κάπου αλλού. Αλλά δεν βαριέσαι, αρκεί να έχουμε Τούρκους τουρίστες, όπως είπε κι ο Μπουτάρης, ο οποίος θα θλίβεται που τελειώνει η καριέρα του χωρίς να προλάβει να στήσει τον ανδριάντα του Κεμάλ στην πλατεία Ελευθερίας.

Το Καζακστάν και οι ΗΠΑ ανανέωσαν πρόσφατα μια συμφωνία για τη στρατιωτική συνεργασία. Οι Ρώσοι πολιτικοί αναλυτές εξετάζουν τον αντίκτυπο που θα έχει στους δεσμούς Μόσχας-Αστάνα. Συγκεκριμένα, οι περισσότεροι ανησυχούν για την πιθανότητα δημιουργίας μίας μεγάλης ναυτικής βάσης των ΗΠΑ στην Κασπία θάλασσα.

Να το δούμε κι αυτό και δεν ξέρω προς τα πού θα τρέχουμε να γλυτώσουμε. Και να θυμόμαστε: Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες την πληρώνουν τα μυρμήγκια.

Είναι υπόδειγμα ήθους αυτός ο λαός. Ιδιωτικοί φύλακες πάρκου στην Τουρκία ζήτησαν από γυναίκες να εγκαταλείψουν αμέσως το πάρκο επειδή φορούσαν σορτς: «Δεν θα σας επιτρέψω να μείνετε στο πάρκο ντυμένες έτσι. Δεν μπορείτε να εμφανίζετε το σώμα σας έτσι».

Μπορεί να σκοτώνουν, να βιάζουν, να υφαρπάζουν περιουσίες, να κλείνουν άνευ λόγου και αιτίες χιλιάδες στις φυλακές, να καταστρέφουν άλλους λαούς, αλλά η ηθική, ηθική. Φαίνεται ότι κι αυτοί έχουν "ηθικό πλεονέκτημα".

Ο Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι ο Α. Τσίπρας υπογράφει ό,τι χαρτί του δίνει ο Σόιμπλε. Σιγά την αποκάλυψη. Αυτό το γράφω στη στήλη εδώ και δυο χρόνια. Πρόκειται για πατέντα συριζέικης 17ωρης διαπραγμάτευσης. Να προσέχει μόνο μήπως κι ο Γερμανός τον βάλει να υπογράψει και κείμενο κατά του Μαδούρο.

"Απειλητικές" χαρακτηρίζει ο αλβανικός Τύπος τις δηλώσεις του Προκόπη Παυλοπούλου, σχετικώς προς τις αυθαιρεσίες του καθεστώτος Ράμα εις βάρος των Βορειοηπειρωτών και των περιουσιών τους, τις οποίες έκανε κατά την ομιλία του προς το Συνέδριο των Ηπειρωτών στην Πρέβεζα.

Είχε πει: «Μόνον οι χώρες πού γνησίως συνιστούν κράτη δικαίου, πληρούν την ελάχιστη και πλέον αυτονόητη προϋπόθεση για την ένταξή τους στη μεγάλη οικογένεια των ευρωπαϊκών λαών, την Ευρωπαϊκή Ένωση». Προσέθεσε δε ότι «η προκλητική παραβίαση του δικαιώματος στην ιδιοκτησία, κάθε άλλο παρά ευνοεί την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας».

Το αυτονόητο δηλαδή είπε, που θα έπρεπε να το είχαμε πει χρόνια πριν, και όταν αποδεχθήκαμε την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, χωρίς καμιά προϋπόθεση.