Skip to main content

Η απάντηση στους τουρκικούς τσαμπουκάδες και το πρόβλημα του Ζάεφ

Η Τουρκία γνωρίζει ότι με τις παρούσες συνθήκες, δεν την παίρνει για μεγάλες ιστορίες και τσαμπουκάδες. Αλλιώς θα τις εκμεταλλευόταν.

«Το ερώτημα δεν είναι αν η Τουρκία με τη στρατηγική της επιθετικότητας, μας οδηγεί σε σύγκρουση, αλλά το πότε αυτό θα συμβεί τελικά», λέει ο καθηγητής γεωπολιτικής στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, Γιώργος Φίλης. Το "πότε", λέω εγώ, εξαρτάται από την χρονική διάρκεια που θα συμπεριφερόμαστε ακόμη σαν γιουσουφάκια.

Έτσι φέρνουμε το "πότε" πιο κοντά. Και να είστε σίγουροι. Η Τουρκία γνωρίζει ότι με τις παρούσες συνθήκες, δεν την παίρνει για μεγάλες ιστορίες. Αλλιώς θα τις εκμεταλλευόταν. Τώρα προετοιμάζει το έδαφος, γεμίζοντας με ηττοπάθεια τους "αρμόδιους".

Γράψαμε προ ημερών εδώ ποια έπρεπε να ήταν η άμεση απάντηση. Αυτή που δώσαμε πριν από χρόνια. Ο τότε διοικητής Μοίρας των ΛΟΚ έστειλε τα παλικαράκια του, κι έφεραν στο ελληνικό έδαφος έναν Τούρκο συνταγματάρχη. Κι οι τσαμπουκάδες κόπηκαν.

Ο Ζάεφ, επειδή κοροϊδεύει εμάς με ευκολία, νομίζει ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και με τους Αλβανούς. Το "Κίνημα για την Ιλλυρίδα", ζητά να ψηφιστεί ο νόμος για την χρήση της αλβανικής γλώσσας, ως ισότιμης της σλαβικής. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εάν το βασικό δικαίωμα των Αλβανών καταστρατηγηθεί, τότε η επιλογή της ομοσπονδιακής διαδικασίας είναι αναπόφευκτη.

Κι όταν μιλάμε για Ομοσπονδία, πρόκειται για ένα βήμα πριν από την απόσχιση. Ο Ζάεφ μπορεί να μη ενοχλείται από τον Κοτζιά, αλλά θα την βρει από τους Αλβανούς. Η αλήθεια είναι πως, όσο να το θέλουν οι Δυτικοί, κι όσο αν το προσπαθεί ο Ζάεφ, αυτό το κρατικό κατασκεύασμα, δεν έχει πολύ μέλλον. Γι’ αυτό φωνάζω: Μη υπογράψετε συμφωνία.

Με τους ρυθμούς χελώνας που κινείται η ελληνική διπλωματία, ζήτω που "καήκαμε"! Οκτώ μέρες έχουν στα χέρια τους τα κινητά οι Τούρκοι. Ό,τι ήταν να προσθέσουν το έκαναν. Είναι αργά για έλεγχο. Και μας λένε, ότι στην Άγκυρα βρίσκεται ο Έλληνας πραγματογνώμονας που θα συμμετάσχει στην έρευνα για τα κινητά τηλέφωνα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Φίλης: «Δεν είναι το μείζον σήμερα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών», είπε. Σωστά. Το μείζον είναι να διοριστούν οι συγγενείς των κυβερνητικών, όπως η νύφη Τσίπρα, που έχουν μόνο μια θέση στο δημόσιο. Εκτός κι αν οι συλληφθέντες στρατιωτικοί δηλώσουν μέλη του Ρουβίκωνα, για να γίνει το ζήτημα μείζον και άμεσης προτεραιότητας.

Στο κάτω-κάτω, για να υπηρετούν στα σύνορα, τίποτε παλιοδεξιοί θα είναι. Αν ήσαν ΣΥΡΙΖΑίοι, θα υπηρετούσαν κάπου στο Ναύσταθμο ή στο ΥΠΕΘΑ. Έ, Αλέξη; Τι λες κι εσύ που ξέρεις από πρώτο χέρι; [Μπορεί να ήσαν και αντιρρησίες συνείδησης. Έ, Καρανίκα;]

Την άγρια συμμορία των Πακιστανών με τα μαχαίρια που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, λήστευε και μαχαίρωνε τα θύματά της, εξάρθρωσε η Αστυνομία, λέει η είδηση.

Αυτοί που ζητούν ανοικτά σύνορα, και εν μέρει τα επέβαλαν, σκέφτηκαν πώς θα ζήσουν αυτοί που έρχονται, την ώρα που δυσκολεύονται να ζήσουν οι υπάρχοντες; Και αυτό το λένε φιλολαϊκή και φιλάνθρωπη πολιτική; Δεν είναι ούτε για τους θύτες, ούτε πολύ περισσότερο για τα θύματα. Οι αμπελοφιλοσοφίες στα μπαράκια, όταν γίνονται κυβερνητική πολιτική, έχουν αυτά τα αποτελέσματα.