Skip to main content

Μάθαμε γιατί τελικά οι Τούρκοι θέλουν τα νησιά μας

Η πολιτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλγαρίας και η κοκαΐνη που κατασχέθηκε στο Δυρράχιο.

Επί τέλους, καταλάβαμε γιατί θέλουν τα νησιά μας οι Τούρκοι. Επειδή έγιναν καταφύγια διωκομένων Τούρκων. Το είπε ένα από τα πολλά γελοία πρόσωπα -αλλά επικίνδυνα, επειδή αφιονίζουν πολλούς βλαμμένους- πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ο οποίος με άρθρα του προσπαθεί κατά καιρούς να ανάψει φωτιές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας,

Στο τελευταίο του «χτύπημα», όπως δημοσιεύεται στον τουρκικό τύπο, υποστηρίζει ότι η νήσος Οινούσσες, απέναντι από τις τουρκικές ακτές, έχει μετατραπεί σε κέντρα διαφυγής Τούρκων πραξικοπηματιών που κατάφεραν να ξεφύγουν από την σύλληψη στην Τουρκία.

Πάντως, η Τουρκία γενικεύει την πολιτική της κατά της Ελλάδας, και με ρεπορτάζ του Anadolu με τίτλο «Ο "Μακεδονικός" λαός κατηγορεί την Ελλάδα για γενοκτονία» και δημοσιεύει καταγγελίες από ΚΟ των Σλάβων των Σκοπίων: «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ασχοληθεί με το παρελθόν της και να αναγνωρίσει δημόσια και να ζητήσει συγγνώμη για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία που διαπράττει στη μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα από το 1913».

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας προσπαθεί να περιορίσει τις αντιρωσικές δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης. «Υπήρξαν πολλές προσπάθειες για την αναθεώρηση της ιστορίας, αλλά το πιο σημαντικό για εμάς είναι η απελευθέρωση της Βουλγαρίας που έδωσε περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας», είπε ο πρόεδρος Ράντεφ σε Ρώσο δημοσιογράφο.

Ο Ράντεφ υπενθύμισε ότι η Βουλγαρία είναι αυτή που έδωσε το αλφάβητο στους σλαβικούς λαούς και μπορεί να υπερηφανεύεται για αυτό, όπως είπε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι η "ευρωφιλία" της χώρας του δεν σημαίνει αναγκαστικά "ρωσοφοβία".

Ελβετική και γερμανική ομάδα, εξειδικευμένες κατά των ναρκωτικών, έφθασαν στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, μετά από πληροφορίες ότι η κοκαΐνη που κατασχέθηκε στο Δυρράχιο προοριζόταν γι’ αυτά τα δύο κράτη. Αναμένεται να λειτουργήσει επιχείρηση στην Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο, όπου υπάρχουν υπόνοιες ότι τα αφεντικά έχουν τις βάσεις τους και τα "εργαστήριά τους", όπου τα σκληρά ναρκωτικά διαχωρίζονται και επεξεργάζονται για την αποστολή τους στη Δύση.

Ταυτόχρονα, και Αμερικανοί γερουσιαστές κατέφθασαν στα Τίρανα για να ελέγξουν πόσο αποδίδει η υποτιθέμενη πάταξη της διαφθοράς. Και τι θα κάνουν δηλαδή; Θα συλλάβουν τον αρχιμαφιόζο -κατά την αντιπολίτευση- Έντι Ράμα; Αποκλείεται να τον πειράξουν. Όποιος στρέφεται κατά της Ρωσίας, αυτόματα αναβαπτίζεται στα μάτια των ΗΠΑ. [Εδώ διόρισαν Εβραίο πρωθυπουργό στην Ουκρανία, με την συμμετοχή Ναζί στην κυβέρνηση].

Μένω στον Ράμα. Όταν ο Ερντογάν κατάλαβε ότι ο Έντι Ράμα ενισχύεται πολιτικά, ότι κλιμακώνει τον αλυτρωτισμό του και τις φαντασιώσεις του για τη "Μεγάλη Αλβανία" και ότι επιδιώκει να παίξει και αυτός ρόλο στο "Μουσουλμανικό Τόξο", αποφάσισε να αρνηθεί το "πνευματικό του τέκνο" και με ύφος Σουλτάνου του έστειλε το μήνυμα ότι η "Μεγάλη Αλβανία είναι απαράδεκτη για την Τουρκία"!

Και ταυτόχρονα με ύφος αληθινού και μοναδικού Σουλτάνου και εμφανώς οργισμένος δήλωσε στο αλβανικό δίκτυο Top Channet: «Οι ιδέες ορισμένων (σ.σ. του ίδιου του Έντι Ράμα) για ενοποίηση Αλβανίας, "Μακεδονίας" και Κοσόβου σε μια Μεγάλη Αλβανία είναι πολύ κακές και απαράδεκτες για εμάς».