Skip to main content

Οι τηλεοπτικές άδειες, η Νέα Δημοκρατία και ο Σαββίδης

Οι αποζημιώσεις στους τέσσερις υπερθεματιστές των αδειών, η επίθεση της ΝΔ στον Ιβάν Σαββίδη και η δέσμευση Αλεξιάδη για τα τέλη κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο που η κυβέρνηση προωθεί στη Βουλή θα προβλέπονται αποζημιώσεις για όσους συμμετείχαν στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και κέρδισαν μια από τις τέσσερις άδειες, στην περίπτωση που στο μέλλον υπάρξουν περισσότερες άδειες περιεχομένου εθνικής εμβέλειας.

Από πρώτη άποψη, δίνεται η εντύπωση πως η κυβέρνηση πιεζόμενη ανοίγει τον δρόμο για να πάρουν άδειες και άλλοι. Επειδή όμως η αριστερίστικη σκέψη είναι περίεργη, ας κρατήσουμε στο πίσω μέρος του μυαλού, μήπως ορίζει αποζημίωση για τους παλιούς, ώστε να μη μπορεί η Ν.Δ. -ελλείψει χρημάτων για την αποζημίωση- να αφήσει ελεύθερο το τηλεοπτικό πεδίο, όπως υποσχέθηκε.

Πριν από χρόνια, φάνηκε πως άνοιξε ο ορίζοντας να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, με την αγορά γης από τον Εμίρη του Κατάρ, που σκοπεύει να δημιουργήσει παγκόσμιο καλλιτεχνικό κέντρο. Και αφού πέρασε καιρός, τώρα μύριοι όσοι Οργανισμοί του Δημοσίου και Φορείς υποβάλλουν ενστάσεις, με διάφορα προσχήματα -κάποια θα έχουν βάση- για να μη γίνει η επένδυση.

Ότι δεν θέλουν οι κυβερνητικοί επενδύσεις, το έχουν καταλάβει όλοι πλέον και κυρίως οι ξένοι. Διαβάστε όμως αριστερίστικο επιχείρημα ΣΥΡΙΖΑϊκής ιστοσελίδας -από τις σοβαρές, σκέψου τις άλλες- για να μη γίνει επένδυση: «Θέλουμε στην Ελλάδα επενδύσεις από το Κατάρ που υποστηρίζει τους τζιχαντιστές;»

Βρε αθεόφοβοι -αυτό στην κυριολεξία- ότι γίνατε παραμάγαζο των δυνάμεων που υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές, δεν σας ενοχλεί; Ούτε ότι σφίγγετε το χέρι του αιμοσταγούς δικτάτορα της Τουρκίας, και θυμηθήκατε το "ηθικό πλεονέκτημα" με το Κατάρ; Και γιατί ο Κοτζιάς κάλεσε πριν από μια εβδομάδα τον ομόλογό του Καταριανό -υποστηρικτή των τζιχαντιστών- στην επόμενη Διάσκεψη Ασφάλειας;

Ώρες - ώρες, παρακολουθώντας κάποιους "σπουδαιοφανείς" εθνοσωτήρες, αρχίζω και πείθομαι περισσότερο, ότι όντως υπάρχουν εξωγήινοι, με λιγότερο προηγμένο πολιτισμό από τον γήινο. Μυστήριο παραμένει πώς έφτασαν μέχρι την γη.

Η Ν.Δ. δια του εκπροσώπου της, ανακοίνωσε πως δεν θέλει να πάρει τηλεοπτική άδεια ο Σαββίδης. Φαίνεται ότι της περισσεύουν οι ψηφοφόροι, και βάζει απέναντί της τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Ο λαλίστατος εκπρόσωπός της, τι λόγους είχε άραγε να προβεί σ’ αυτήν την δήλωση;

Πάντως, αν με ρωτούσαν εμένα, εκτός από τον Σαββίδη, πρέπει να δώσει ο Κυριακού του ΑΝΤ1 την άδεια στον Μελισσανίδη, για να μπορούν και οι τέσσερις πρωτοπόρες ποδοσφαιρικές ομάδες να εκπέμπουν. Γιατί να αδικείται η ΑΕΚ; Έτσι, θα υπήρχε και τυπικά η "ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής", ή η "πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου". Ούτως ή άλλως, υπάρχουν στιγμές που δεν ξέρεις αν είσαι στο γήπεδο ή στη Βουλή.

Ο τρόπος που λειτουργεί ο Σπίρτζης στο θέμα του ΟΑΣΘ δίνει την εντύπωση ότι θέλει να οδηγήσει τα πράγμα έτσι, ώστε να κρατικοποιηθούν οι συγκοινωνίες. Και μέχρι να το επιτύχει αυτό, θα γίνουμε ή στυλάκια από το περπάτημα, ή στην εντατική από καρδιακά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης συνέστησε υπομονή και δεσμεύτηκε ότι το 2017 τα τέλη αυτοκινήτου θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά. [Από "δεσμεύσεις", χορτάσαμε. Θα τον πιστέψω τον Αλεξιάδη, αν μου πει μια κυβερνητική δέσμευση που να εκπληρώθηκε].