Skip to main content

Η ThyssenKrupp επιμένει: «Πουλάμε τα Ναυπηγεία»

Ο επικεφαλής της εταιρίας κ. Ekkehard Schulz μιλώντας σε δημοσιογράφους κι απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε: «Αυτό που θέλουμε είναι να πουλήσουμε τα Ελληνικά Ναυπηγεία».
Οι συζητήσεις της ThyssenKrupp και της ελληνικής κυβέρνησης όσον αφορά στο μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά συνεχίζονται, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο γερμανικός όμιλος, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της χρήσης 2008/09.

«Εξαιτίας εκκρεμών οφειλών ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ, η Howaldtswerke-Deutsche Werft (HDW) και τα Ελληνικά Ναυπηγεία ακύρωσαν τα προγράμματα κατασκευής υποβρυχίων για την ελληνική κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση, με στόχο να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα», αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η ThyssenKrupp αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση του μερίσματός της, καθώς οι δαπάνες αναδιάρθρωσης και η «βουτιά» στη ζήτηση χάλυβα οδήγησαν σε μεγάλες προ φόρων ζημίες για τη χρήση 2008/09. Ειδικότερα, πρότεινε τη μείωση του μερίσματός της σε 0,30 ευρώ ανά μετοχή από 1,30 ευρώ ανά μετοχή την προηγούμενη χρονιά.

Οι προ φόρων ζημίες της ανήλθαν σε 2,364 δισ. ευρώ την ετήσια χρήση που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2009.

Παρόλ’ αυτά, ο γερμανικός όμιλος εκτιμά ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία κατά την τρέχουσα οικονομική χρήση.

«Εκτιμούμε ότι οι πωλήσεις θα σταθεροποιηθούν την οικονομική χρήση 2009/2010. Τα κέρδη αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά και να επιστρέψουμε στην κερδοφορία», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Έκεχαρντ Σουλτζ.