Skip to main content

Οι Θεσσαλονικείς λάτρεψαν το eGaming στη φετινή ΔΕΘ

Οι εκδηλώσεις του eGaming κορυφώνονται σήμερα με τους τελικούς του cosplay, του League of Legends και άλλες πολλές εκπλήξεις, στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου στο περίπτερο του eGaming κατά τη διάρκεια της 82ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά, τουρνουά, cosplay, παρουσίαση νέων τίτλων παιχνιδιών, workshop, διαγωνισμοί και γνωστά πρόσωπα του gaming community ήταν μερικά από τα highlights της φετινής διοργάνωσης.

Όπως ανέφερε στη Voria.gr o Ανδρέας «Cowbow» Δερδεμέζης, υπεύθυνος του eGaming 2017, φέτος τα πράγματα ήταν... ακραία, καθώς η συμμετοχή του κόσμου ήταν υπερβολικά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

«Έχουμε φέρει όλους τους celebrities της gaming σκηνής. Όλοι είναι στη Θεσσαλονίκη και το ζούνε πραγματικά. Το περίπτερο είναι γεμάτο από το stage, μέχρι και την έξοδό του», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση της Voria.gr σχετικά με το πόσο η φιλοσοφία του eGaming έχει ενσωματωθεί στο προφίλ του Έλληνα ο κ. Δερδεμέζης απάντησε:

«Το gaming είναι μια "πικραμένη" ιστορία στην Ελλάδα, καθώς η ρετσινιά είναι μεγάλη. Αρχικά η ίδια μας η γλώσσα, δυσκολεύει το gaming και το υποβιβάζει. Παρ' όλα αυτά είναι κάτι το οποίο πραγματικά τα τελευταία χρόνια έχει αγγίξει τους νέους, όλους εμάς της generation X, που παλιά μας έλεγαν μεταξύ άλλων και σπασίκλες, παλιά δεν ήταν καν "cool" να παίζεις βιντεοπαιχνίδια, τώρα βλέπουμε άτομα μέσα από το youtube και μέσα από τα streams να είναι μακράν πιο διάσημοι στους νέους από το πιο hot celebrity της mainstream κοινωνίας».

Όπως εξήγησε άλλωστε, μετά από έξι διοργανώσεις το eGaming έχει καταφέρει όχι μόνον να προσελκύσει έναν απίστευτο αριθμό νέων, αλλά έχει φέρει και άπειρη προβολή και ποιότητα μέσα από εταιρείες.

Ενδεικτικά φέτος συμμετείχε το 90% των εταιρειών που είναι αμιγώς gaming όπως το Xbox της Microsoft, η Ubisoft, η Nitendo κ.α.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να δοκιμάσουν παιχνίδια που δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη όπως το Gran Turismo Sport, Assassin's Creed Origins, Super Mario Odyssey, Uncharted και Knack 2, ενώ την τιμητική τους είχαν τα παραδοσιακά αγαπημένα παιχνίδια όπως League of Legends, Hearthstone, μέχρι και... επιτραπέζια.

Οι εκδηλώσεις του eGaming κορυφώνονται σήμερα με τους τελικούς του cosplay, του League of Legends και άλλες πολλές εκπλήξεις, στο περίπτερο 17 της ΔΕΘ.