Skip to main content

Οι Θεσσαλονικείς και η Ενημέρωση: Έρευνα του ΑΠΘ για την χρήση των ΜΜΕ

Στόχος της έρευνας του ΑΠΘ είναι να καταγράψει, για πρώτη φορά, τις συνήθειες των Θεσσαλονικέων σε ο,τι αφορά την ενημέρωσή τους.

Τα ευρήματα της έρευνας κοινής γνώμης, με θέμα «Οι Θεσσαλονικείς και η Ενημέρωση – Έρευνα χρήσης των Μ.Μ.Ε. στη Θεσσαλονίκη» θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώνουν η Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) του Δήμου Θεσσαλονίκης, η ΕΣΗΕΜ-Θ και το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 16:30, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος της έρευνας είναι «να καταγράψει, για πρώτη φορά, τις συνήθειες των Θεσσαλονικέων σε ο,τι αφορά την ενημέρωσή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στον χώρο, λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, αλλά και της ολοένα αυξανόμενης χρήσης εναλλακτικών τρόπων και μεθόδων ενημέρωσης (χρήση διαδικτύου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης κ.α.)».

Την έρευνα θα παρουσιάσουν και θα σχολιάσουν οι:

Φίλιος Στάγκος, Δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ,
Γιάννης Κοτσιφός, Δημοσιογράφος, Διευθυντής της ΕΣΗΕΜ-Θ,
Νίκος Παναγιώτου, Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε. του ΑΠΘ,
Πασχάλης Τεμεκενίδης, Διευθυντής Ερευνών της εταιρίας Palmos Analysis.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Πλάκας.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Π. Αβραμόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ Ν. Καρράς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, Α. Βέγλης.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.