Skip to main content

NYT: Η Θεσσαλονίκη στους 52 κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς

Η Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τους New York Times, βρίσκεται στο νούμερο 47, ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι (46) και στη Μάρφα του Τέξας (48).

Στη λίστα με τους 52 ταξιδιωτικούς προορισμούς που πρέπει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2016, την οποία κατάρτισαν οι New York Times, βρίσκεται η Θεσσαλονίκη ως κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός.

Στην πρώτη θέση της λίστας, την οποία επιμελήθηκε μεγάλη ομάδα συνεργατών δημοσιογράφων, βρίσκεται η Πόλη του Μεξικού.

«Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας είναι πρώτη στο φαγητό» είναι ο υπότιτλος των Τάιμς που 'αναγορεύει' τη Θεσσαλονίκη σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό. Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο νούμερο 47, ανάμεσα στο Σεν Λούις του Μιζούρι (46) και στη Μάρφα του Τέξας (48), με κοντινότερο γαστρονομικό αντίπαλο το Τσεσμέ της γειτονικής Τουρκίας που βρίσκεται στο νούμερο 14.

Οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης, με τον άφθονο φοιτητόκοσμο, αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία με έναν ασυνήθιστο τρόπο, γράφει η εφημερίδα. Άνοιξαν εστιατόρια, ανακάτεψαν μπαχαρικά και μπέρδεψαν «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικά και οθωμανικά αρώματα» κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές. Ανάμεσα σ’ αυτά τα εστιατόρια οι συντάκτες ξεχώρισαν την τοπική κουζίνα του Sebrico, τη vegeterian άποψη του Roots και το καινοτόμο καφέ Estrella.