Skip to main content

Η «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τα θέματα που έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 18 Μαΐου, παρουσίασε η «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη».

Τα θέματα που έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 18 Μαΐου, παρουσίασε η «Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη».

Αναλυτικά :

Αήθης και βρομερή η επίθεση στον Τ. Μηταφίδη

Ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης, Γιώργος Αβαρλής, χαρακτήρισε αήθη και βρομερή την επίθεση προς τον Τ. Μηταφίδη από γνωστό blogτης πόλης, ότι με την βουλευτική του ιδιότητα φρόντισε να περάσει άρθρο στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Κάποιοι φρόντισαν να τον κατηγορήσουν και να τον σπιλώσουν. Ο Τ. Μηταφίδης υπερασπίστηκε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Προτείνω να βγάλουμε καταγγελία από το προεδρείο» σημείωσε ο κ. Αβαρλής.

«Τέλος, ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει από την αποκεντρωμένη διοίκηση να επιταχύνει το ζήτημα της παύσης της δίωξης των αιρετών του Δήμου Θεσσαλονίκης» σημείωσε ο κ. Αβαρλής.

Για την συνέντευξη Μπουτάρη στην γερμανική εφημερίδα

«Ο κ. Δήμαρχος αποκαλεί τους ΣΥΡΙΖαίους τρελούς στο ηχητικό ντοκουμέντο της συνέντευξης του στη γερμανική εφημερίδα, κι ας θέλει να το ξεχάσει» σημείωσε ο Γ. Αβαρλής.

«Οι τρελοί είναι αυτοί που ταρακουνάνε το στάτους των βολεμένων. Θα ταρακουνήσουμε τους βολεμένους, μήπως και αλλάξουμε κάτι» τόνισε.

Η Διεθνής Συνάντηση για το Νερό και η απουσία της διοίκησης

Την μη εκπροσώπηση της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης από κανέναν αντιδήμαρχο η δημοτικό σύμβουλο κατά την τριήμερη Διεθνή Συνάντηση για το Νερό, στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Σαμανίδης.

«Πρόκειται για ένα κομβικό ζήτημα, τη διαχείριση του νερού ως δημόσιο αγαθό, που οι πολίτες και το κίνημα της Θεσσαλονίκης έδωσαν μια μάχη με το δημοψήφισμα και την κέρδισαν. Ο Δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου δεν στήριξαν την μεγάλη διεθνή διοργάνωση τις τρεις αυτές μέρες» σημείωσε ο Ν. Σαμανίδης.

Η εταιρεία φάντασμα

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει σύμβαση με την εταιρεία επισκευών οχημάτων ΙΜΠΕΞ,  ενώ στις 21/4/2015 η Περιφέρεια της αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» ζήτησαν έγγραφη απάντηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Παππά για το αν έγιναν επισκευές οχημάτων, αν υπάρχουν τιμολόγια, και αν υπάρχουν να μας απαντήσει αν πληρώθηκαν. «Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα» σχολίασε ο Γ. Αβαρλής.

Διαβούλευση και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες

«Η πρωτοβουλία της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του Φιλοξενείου Οικογενειών Αιτούντων Άσυλο οφείλει την επιτυχία της στην κινητοποίηση του κόσμου της γειτονιάς και της Θεσσαλονίκης που έδειξε τα αντιρατσιστικά του αισθήματα» δήλωσε ο Νίκος Σαμανίδης.

«Ο Δήμος πρέπει να εγγυηθεί ότι το Φιλοξενείο θα έχει προοπτική και χρηματοδότηση στο μέλλον. Αυτές οι πρωτοβουλίες πρέπει να πολλαπλασιαστούν» τόνισε ο κ. Σαμανίδης και συνέχισε «Όλοι οι Δήμοι της χώρας σε συνεργασία με την κυβέρνηση πρέπει να διαμορφώσουν τις συνθήκες προστασίας και φιλοξενίας των προσφύγων, των ανθρώπων που προσπαθούν να βρουν κομμάτια της ζωής τους που έχουν χαθεί».

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του Γ. Μπουτάρη για το πρώην Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424 και το Γ’ Σώμα Στρατού ο κ. Σαμανίδης σημείωσε ότι «Πολλές από τις προτάσεις της διοίκησης είναι θετικές».

«Ως «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» ζητάμε διαβούλευση και ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το πώς αντιμετωπίζουμε το τεράστιο κύμα προσφύγων, μέσα από τη λογική της αλληλεγγύης» σημείωσε ο κ. Σαμανίδης.

«Πρέπει το σχέδιο που έχει καταστρώσει το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής να αξιοποιηθεί και να εξετάσουμε όλες τις προτάσεις για δομές μεγαλύτερης κλίμακας από αυτή του Φιλοξενείου της Τούμπας» κατέληξε.

Έγινε ΕΔΕ για την απευθείας ανάθεση;

Πριν από έξι περίπου συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  τέθηκε το ζήτημα της απευθείας ανάθεσης στην ασφάλιση των οχημάτων του Δήμου, μετά από παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης, και με την επανεξέταση του θέματος «ως δια μαγείας» υπήρχαν χαμηλότερες προσφορές σε σχέση με αυτή που επιλέχθηκε στην αρχή.

Ο Δήμαρχος κ. Μπουτάρης δεσμεύτηκε δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Ο Γ. Αβαρλής διερωτήθηκε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου «Έγινε κάτι; Γιατί δεν έχουμε καμία ενημέρωση κ. Μπουτάρη;».

Ορκωτοί ελεγκτές στην ΚΕΔΗΘ

Η ΚΕΔΗΘ όρισε ορκωτούς λογιστές με 6.500 ευρώ το χρόνο, την ώρα που μια μεγαλύτερη δημοτική επιχείρηση, η ΔΕΠΘΕ, πληρώνει τον έλεγχο από ορκωτούς 3.500 ευρώ το χρόνο.«Το θεωρώ σκάνδαλο αυτό το πράγμα» δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Αβαρλής.