Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη έχασε από Λος Άντζελες τη Word Tourism Cities Expo

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Σπύρος Πέγκας εκπροσώπηκε τη Θεσσαλονίκη στη Γενική Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων.

Δεύτερη, μεταξύ των τεσσάρων πόλων, που ήταν υποψήφιες να φιλοξενήσουν την ετήσια Σύνοδο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων το 2017 αναδείχθηκε η Θεσσαλονίκη.

Τη Σύνοδο, τελικά, θα διοργανώσει το Λος Άντζελες, πόλη η οποία αναδείχθηκε πρώτη με 22 ψήφους, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνδιάσκεψης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων (World Tourism Cities Expo) στην Κίνα.

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Σπύρος Πέγκας. Σύμφωνα με ανάρτησή του στο facebook, η Θεσσαλονίκη αναδείχθηκε 2η με 9 ψήφους και ακολούθησε η Πενάνγκ με 8 και η Μόσχα με 5.

Σύμφωνα με τον αντίδημαρχο Σπύρο Πέγκα, η πόλη απέσπασε θετικά σχόλια για την παρουσία της. «Μεγάλη παρουσίαση, αν και όλοι γνώριζαν ότι το Λος Άντζελες θα κέρδιζε, γιατί όλοι οι Κινέζοι ψήφισαν έτσι», είπε στον κ. Πέγκα, ο επικεφαλής του Οργανισμού Τουρισμού της Βαρκελώνης. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Πεκίνου Wang Anshun ανέφερε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ότι «φέτος το δώσαμε στο Λος Άντζελες, αλλά είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις για το μέλλον».

Ο δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στον οργανισμό από την ίδρυσή του, το 2013. Ο κ. Πέγκας βρέθηκε στην πόλη Chongqing, στο πλαίσιο του ανοίγματος που πραγματοποιεί ο κεντρικός δήμος στην τουριστική αγορά της Κίνας και για τη Γενική Συνδιάσκεψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Πόλεων.