Skip to main content

Η θέση της ΕΡΤ για τις διαρροές περί γκολ «οφσάιντ» του ΠΑΟΚ

Η κρατική τηλεόραση τονίζει πως «δεν φέρει την ευθύνη για τα λεγόμενα προσκεκλημένων της» τονίζοντας πως θα ελέγξει πειθαρχικά τον δημοσιογράφο της

Θέση για τα όσα της καταλογίζει ο ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ αναφορικά με τη χθεσινή διαρροή περί τοποθέτησης αξιωματούχου της UEFA σχετικά με το γκολ του Φερνάντο Βαρέλα κατά την αναμέτρηση εναντίον της ΑΕΚ πήρε η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η κρατική τηλεόραση ξεκαθαρίζει πως ο δημοσιογράφος ο οποίος τοποθετήθηκε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για την επίμαχη φάση δεν ανήκει στο δυναμικό της υπογραμμίζοντας πως «δεν φέρει την ευθύνη για τα λεγόμενα προσκεκλημένων της».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

«Σε απάντηση της υπ΄αριθμ. 545/16.03.2018 επιστολής του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου του ΠΑΟΚ σχετικά με σχόλια σε αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, επισημαίνονται τα εξής:

1. Ο δημοσιογράφος Μάνος Σταραμόπουλος δεν ανήκει στο δυναμικό της ΕΡΤ, ούτε είναι εξωτερικός συνεργάτης της και στη συγκεκριμένη εκπομπή ήταν προσκεκλημένος για να μιλήσει για θέματα διεθνούς ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ δεν φέρει την ευθύνη για τα λεγόμενα προσκεκλημένων της.

2. Η ΕΡΑ σπορ σε καμία περίπτωση δεν υιοθέτησε το «ρεπορτάζ» του κ. Σταραμόπουλου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμία σχετική αναφορά σε δελτίο ειδήσεων της ΕΡΑΣΠΟΡ,  στο site και το  facebook της ΕΡΤ, ενώ δεν απεστάλη στους συντάκτες με δελτίο Τύπου ή άλλη προωθητική ενέργεια.

3. Ο σχολιασμός συγκεκριμένης πληροφορίας από δημοσιογράφο της ΕΡΤ θα εξεταστεί και θα ελεγχθεί σύμφωνα με τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Η ΕΡΑΣΠΟΡ τηρεί πάντα τους κανόνες της πολυφωνίας και της αντικειμενικής πληροφόρησης όλων των Ελλήνων φιλάθλων, χωρίς μεροληψία και οπαδικές εξαρτήσεις».