Skip to main content

Ο χλευασμός μιας τιμημένης στολής και η ενόχληση των Σκοπιανών

Η ενόχληση των Σκοπιανών για τις στολές των Μακεδονομάχων, ο αλληλοσπαραγμός Αλβανών και Σλάβων στα Σκόπια και οι... «ακραίοι εθνικιστές».

Ως πού φθάνει ο εθνομηδενισμός άραγε; Δεν αρκούσε στην παριστάνουσα την κωμικό, συνεργάτιδα της κας Τατιάνας Στεφανίδου, να σατιρίσει το συλλαλητήριο, αλλά το έπραξε με αισχρό τρόπο και για την τιμημένη στολή του Γιδά, την οποία φέρουν με υπερηφάνεια όσοι τιμούν την παράδοση των Ελλήνων.

Δεν την διέκοψε η παρουσιάστρια, της άρεσε προφανώς το θέαμα και το ακρόαμα, και διασκέδασε που η στολή -φερόμενη αδιαλείπτως από την εποχή του Μεγαλέξανδρου- παρουσιάστηκε ως «Πατρινό καρναβάλι». Η δε «προοδευτική» κωμικός υποστήριξε πως με τέτοια «νούμερα» -οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο- ο Μέγας Αλέξανδρος θα ίδρυε «το βασίλειο του Φραπέ».

Η σαπίλα προχώρησε βαθιά. Όσοι πιστεύουν ότι το μοναδικό πρόβλημα είναι το οικονομικό, να σκεφθούν ποια Ελλάδα θα αφήσουμε στα παιδιά μας.

Ενοχλήθηκαν σφόδρα και οι Σκοπιανοί, αυτοί με τις στολές των Μακεδονομάχων, και «ενημερώνουν» τους μακεδονίζοντες Σλάβους στον Τύπο, ότι αυτές τις στολές φορούσαν οι αντάρτες του 19ου αιώνα, που έκαψαν τα «μακεδονικά» χωριά  στη «Μακεδονία του Αιγαίου», και έσφαξαν και εκδίωξαν «Μακεδόνες» (Βουλγάρους).

Και αντιστρέφοντας την ιστορία -έχουν ειδικότητα σ’ αυτό- γράφουν ότι «οι αντάρτες (Μακεδονομάχοι)… ενεργούσαν κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα και σε συμμαχία με τον τουρκικό στρατό (!) κακομεταχειρίσθηκαν τους «Μακεδόνες» (Βουλγάρους) χωρικούς». Κι εμείς παριστάνουμε ότι πιστεύουμε πως οι Σκοπιανοί θα εγκαταλείψουν τον αλυτρωτισμό.

Εκεί στο ΥΠΕΞ δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι θέμα χρόνου να αλληλοσπαραχτούν Αλβανοί και Σλάβοι στα Σκόπια; Εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στα Σκόπια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο περί εισαγωγής της αλβανικής γλώσσας ως επίσημης του κράτους και οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα έκαψαν τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Έχουμε και τους Αλβανούς βέβαια, στην Αλβανία, οι οποίοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν την έρευνα για τα οστά των Ελλήνων, δημοσιεύοντας ότι όσα οστά ανευρίσκονται ανήκουν σε Ιταλούς. Ο δε ανισόρροπος Τουρκαλβανός, και παχυλά χρηματοδοτούμενος από την Τουρκία, αρχηγός κόμματος Αλβανοτσάμηδων, υποστηρίζει ότι με αφορμή την ίδρυση νεκροταφείων των Ελλήνων στρατιωτών, η Ελλάδα θα διεκδικήσει τα εδάφη τους.

Είπε ο Κατρούγκαλος [έψαξε πολύ ο Τσίπρας για να τον χρήσει κυβερνητικό παράγοντα;]: «Ακραίοι και εθνικιστές όσοι διαφωνούν με τη χρήση του όρου Μακεδονία». Κοίτα τώρα που ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μανόλης Ανδρόνικος και πολλοί άλλοι μεγάλου αναστήματος, που δεν τους φτάνει ο Κατρούγκαλος, όσο και να στέκεται στις μύτες των παπουτσιών του, όπως έκανε στην ορκωμοσία, έγιναν ακραίοι και εθνικιστές.

«Στο συλλαλητήριο επικράτησαν φαινόμενα φανατισμού», γράφουν οι εθνομηδενιστές και οι συμπαθούντες τους. Δεν πήγαμε σε μνημόσυνο βρε παιδιά. Να εκδηλώσουμε την αγανάκτησή μας στην προοπτική ξεπουλήματος της εθνικής υπερηφάνειάς μας, πήγαμε. Ξέχασαν στην Αριστερά, πώς διοργάνωναν συλλαλητήρια με άφθονο ξύλο, με γιαουρτώματα, με βανδαλισμούς; Και ο φανατισμός των Ελλήνων για εθνικό ζήτημα τους πείραξε;

Το τι λέγει το στόμα του Πολάκη, δεν λέγεται, σε βάρος των Ελλήνων που αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους. Δεν αποκλείω, ο παππούς του Πολάκη, τα ίδια να έλεγε για τον Παύλο Μελά, αλλά και για το πλήθος των Κρητικών Μακεδονομάχων που άφησαν τα κόκαλά τους στην μακεδονική γη.