Skip to main content

Τα ελληνικά τελωνεία και τα αυτοκόλλητα στις πινακίδες των Σκοπιανών

Η στάση των τελωνείων με τις πινακίδες των Σκοπιανών, ο πόλεμος Φαναρίου - Μόσχας για την ΙΜ Παντελεήμονος και η κατάργηση της Ινστανμπούλ στη Συρία.

Σχετικά με το χθεσινό άρθρο στην Voria.gr για τις πινακίδες αυτοκινήτων των Σκοπιανών, που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με την ένδειξη «Μακεδονία» (ΜΚ), από έρευνα που κάναμε στα τελωνεία επιβεβαιώσαμε πως τα αυτοκόλλητα που καλύπτουν την ένδειξη μπαίνουν κανονικά και τη φετινή χρονιά. [Το αυτοκόλλητο γράφει: «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ» και στα αγγλικά «Recogrised by Greece as FYROM»].

Φυσικά, λίγα μέτρα μετά το τελωνείο, τα βγάζουν, αφού πια πάψαμε να αντιδρούμε. Αλλά, γιατί δεν αντιδρά και η Αστυνομία; Κανείς αστυνομικός δεν έτυχε να δει σκοπιανό αυτοκίνητο με πινακίδα ΜΚ;

Την πάτησαν οι Ρώσοι στη Μονή Παντελεήμονος; Πέθανε ο Ρώσος ηγούμενος και η πιθανότητα να εκλεγεί Ουκρανός είναι μεγάλη, μια και οι Ουκρανοί μοναχοί πλειοψηφούν. Στον ακήρυχτο πόλεμο Φαναρίου - Μόσχας, μπήκαν πολλά προσκόμματα στην έλευση Ρώσων μοναχών, με αποτέλεσμα να φέρεται ως επόμενος ηγούμενος ο Ουκρανός Μακάριος.

Βέβαια, όπως λένε «η νύχτα βγάζει επίσκοπο και η αυγή μητροπολίτη», όταν πρόκειται για βυζαντινού, ή και ρωσικού τύπου διαδικασίες και δεν ξέρει κανείς πώς έχει προετοιμαστεί να αντιδράσει η ρωσική θρησκευτική και πολιτική ηγεσία σ’ ένα τέτοιο πλήγμα. Ίδωμεν.

Όπως συνηθίζουν οι Τούρκοι, αποκρύπτουν γεγονότα, μειώνουν τον αριθμό των απωλειών και δίνουν την εντύπωση στον λαό τους, ότι οι επιχειρήσεις κατά των Κούρδων όπου νάναι τελειώνουν με επιτυχία.  Μόνο που η πραγματικότητα είναι διαφορετική, με τους Κούρδους να ανοίγουν και μέτωπο στον Πόντο, με τις εκεί αριστερές οργανώσεις.

Ξαναγάπησαν Πούτιν και Ερντογάν. Σκέφτομαι όμως, για να είναι ο Πούτιν από τους πρώτους που τηλεφώνησαν στον Ερντογάν κατά το πραξικόπημα και να δηλώσει την αντίθεσή του σ’ αυτό, μήπως ο παμπόνηρος Ρώσος (ο Ερντογάν είναι κουτοπόνηρος, μη τα μπερδεύουμε) είχε πληροφορίες για ανάμιξη χωρών με τις οποίες δεν έχει καλές σχέσεις; Και σού λέει, καλύτερα ο παρανοϊκός, παρά ένα τσιράκι άλλων;

Άκου τώρα… Άλλοι δουλεύουν για μας, ενώ εμείς δουλεύουμε για άλλους [πάντα μεγαλόψυχοι, εμείς]. Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασέρ Άσαντ, από την νέα σχολική χρονιά, 2016-2017, στα βιβλία θα καταργήσει το όνομα Ιστανμπούλ και θα αντικατασταθεί με το Κωνσταντινούπολη.

Εκτός όμως από την κατάργηση της Ιστανμπούλ, ο Σύρος πρόεδρος καταργεί και το όνομα Φατίχ (= Πορθητής) για τον Μωάμεθ, τον οποίο αποκαλεί απλώς Μεχμέτ τον δεύτερο. Η δε άλωση της Κωνσταντινούπολης μετονομάζεται σε είσοδο των Οθωμανών στην Πόλη, σαν προσωρινό γεγονός.

Και αυτά φυσικά, κάνουν τους Τούρκους να βγάζουν σπυράκια. Όμως, έχει άσχημα νέα και για τον Φίλη, Λιάκο, Ρεπούση και λοιπούς ομοίους. Για την Οθωμανική αυτοκρατορία χρησιμοποιεί τα πιο μελανά χρώματα για να περιγράψει την εποχή της κυριαρχίας της, ενώ δεν παραλείπει να χαρακτηρίσει τους Οθωμανούς Τούρκους σαν ένα από τα χειρότερα είδη ανθρώπων που πέρασαν στην ιστορία. Ο δε συριακός λαός υπέφερε τα πάνδεινα από αυτούς.

Ε, ας γράψω κι εγώ κάτι για τον Φίλη. Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Ζακ Λακαριέρ είχε δηλώσει: «Στην Ελληνική γλώσσα υπάρχει ένας ίλιγγος λέξεων, διότι μόνο αυτή εξερεύνησε, κατέγραψε και ανέλυσε τις ενδότατες διαδικασίες της ομιλίας και της γλώσσης, όσο καμία άλλη γλώσσα.» [Αυτήν την γλώσσα η Ρεπούση την αποκάλεσε «νεκρή»].