Skip to main content

Οι καμένες φωτογραφίες του Ζάεφ και το τέλος των τουρκικών σίριαλ

Το μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο, η ανετοιμότητα της χώρας σε έκτακτες συνθήκες και οι σαπουνόφουσκες των πολιτικών.

Σλάβοι μετανάστες από τα Σκόπια που συμμετείχαν στη διαδήλωση στο Σίδνεϊ κατά της αλλαγής του συνταγματικού ονόματος έκαψαν φωτογραφία του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. Τα περισσότερα σκοπιανά Μέσα ενημέρωσης απέφυγαν τη δημοσίευση αυτής της πράξης. Τώρα προσπαθούν να τους συμμαζέψουν. Πώς όμως θα γίνει αυτό, όταν τους ξεσήκωναν επί χρόνια;

Μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στην Αίγυπτο ξεκίνησε ως διαμαρτυρία για την "αντι-αιγυπτιακή πολιτική" που ακολουθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν. Κι όταν λέμε αντι-αιγυπτιακή πολιτική, αυτή είναι μόνο στα λόγια.

Τη σκυτάλη του μποϊκοτάζ, την πήρε το Ντουμπάι, που παύει να μεταδίδει τουρκικά σίριαλ. Σύμφωνα με την είδηση που μετέδωσε το BBC-Τουρκίας, ο όμιλος MBC που περιλαμβάνει 11 τηλεοπτικά κανάλια σε αραβικές χώρες και έχει έδρα το Ντουμπάι, αποφάσισε στις 2 Μαρτίου να σταματήσει να εκπέμπει τουρκικά σίριαλ.

Στην Ελλάδα οι Έλληνες (;) ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών τι άλλο περιμένουν για να πάρουν ανάλογη απόφαση; Στην Κύπρο η Τουρκία φέρθηκε σαν πειρατής, στα Ίμια σού εμβόλισε το σκάφος και στον Έβρο σού αιχμαλώτισε δύο στρατιωτικούς. Τι άλλο πρέπει να γίνει δηλαδή, για να σταματήσουν και εδώ να εκπέμπονται τα τουρκικά σκουπίδια;

"Αναβαθμιζόμαστε" πολιτιστικά. Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στο Φάληρο, θα γίνει σε λίγο καιρό η εκδήλωση για τα… Όσκαρ στις πορνοταινίες. Μετά από αυτά που μας κάνουν οι Τούρκοι, η Ελλάδα είναι η κατάλληλη χώρα για τέτοια εκδήλωση.

Τι έγραψε προχθές η voria.gr; Ότι η Ελλάδα είναι ανέτοιμη να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις [όχι δηλαδή, ότι στις τακτικές τα πάει καλύτερα!]. Επί δεκαετίες η Αριστερά ήταν υπέρ του αφοπλισμού της χώρας μας, και όλης της Δύσης, αλλά όχι της Σοβιετικής Ένωσης. Και κατάφερε, να αποδυναμώνει συνεχώς την αμυντική μας ικανότητα.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση στη διαμόρφωση της οποίας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, παρότι με απίστευτη υποκριτικότητα απεκδύονται κάθε ευθύνης, καταλογίζοντας τα πάντα "σε αυτούς που κυβέρνησαν". Δεν πιάνει πλέον αυτό το παραμύθι. Τον τόπο δεν τον κυβερνά μόνον η κυβέρνηση, αλλά ακόμη και οι Ρουβίκωνες με τους κουκουλοφόρους.

Κάνουν πως ξεχνούν, ότι ήταν αυτοί που σαμποτάριζαν κάθε κίνηση για την άμυνα με άναρθρες κραυγές, με πρόσχημα τη διαφθορά και τις μίζες τα οποία τα συζητάμε επί 15ετία πλέον, χωρίς παράλληλα να αντιληφθούμε ότι η τακτική του "πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι" είναι απλά, εθνικά αυτοκαταστροφική. Γιατί τις δικές τους αυταπάτες πληρώνει η Ελλάδα. Και η ζημιά για να διορθωθεί, χρειάζονται δεκαετίες, με πολλές γενιές χαμένες.

Να τους θυμίσω ξανά, τον διάλογο Αθηναίων-Μηλίων κατά τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Στις αναφορές των αδύναμων Μηλίων στο "δίκαιο", οι ισχυροί Αθηναίοι απαντούν ωμά: «ξέρετε πως μπορούμε να μιλάμε για δίκαιο όταν και δύο μέρη έχουν ίση ισχύ και ότι οι ισχυροί πράττουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους και οι αδύναμοι υποχωρούν και το δέχονται».

Γίνεται τώρα αντιληπτό, πόσο σαπουνόφουσκες είναι οι δηλώσεις Παυλόπουλου, Τσίπρα, Καμμένου, Κοτζιά, που σε αδυναμία να προστατέψουν την Ελλάδα, καταφεύγουν σε παραμυθάκια για παιδιά, ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας. Και λοιπόν;.