Skip to main content

Οι Σκοπιανοί έπαψαν για μια μέρα να είναι «Μακεδόνες»

Η ζήλεια του Γκρούεφσκι, πώς οι Σκοπιανοί έπαψαν για μια μέρα να είναι «Μακεδόνες» και το μάθημα της «ταυτότητας του φύλου» στις ΗΠΑ...

Ρώσοι και Αμερικανοί τα βρήκαν για τον αγωγό «Πύργος-Αλεξανδρούπολη»; Ο  πρόεδρος της ρωσικής Transneft δήλωσε στο ΤΑSS, ότι η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron δείχνει ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στο σχέδιο κατασκευής του πετρελαιαγωγού «Μπουργκάς (Πύργος)-Αλεξανδρούπολη».

Όμως, τον Δεκέμβριο του 2011 η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ματαίωσε το σχέδιο του αγωγού για περιβαλλοντικούς λόγους. Τι θα γίνει τώρα; Αν εμπλακεί η αμερικανική εταιρεία, εντάξει το περιβάλλον;

Πώς το λένε εκείνο με την ζήλεια; «Αν η ζήλεια ήταν ψώρα, θα γέμιζε όλη τη χώρα». Αυτό συνέβη με τον Γκρούεφσκι, που ζήλεψε τους «Γκρίζους Λύκους» της Τουρκίας κι έφτιαξε κι αυτός τους «Λύκους της Νύχτας». Αλλά η ζήλεια του Νίκολα δεν ικανοποιήθηκε. Ζήλεψε και τους μοτοσικλετιστές του Πούτιν, κι έτσι οι Σλάβοι «Λύκοι της Νύχτας» είναι μοτοσικλετιστές.

Και τι κάνουν; Συνόδεψαν τους Ρώσους μοτοσικλετιστές που πήγαιναν στο Βερολίνο και απηύθυναν μανιφέστο: «Ποτέ με εκείνους που δεν θέλουν το όνομα της Μακεδονίας μας, που δεν θέλουν να ονομαζόμαστε Μακεδόνες, οι οποίοι αντί για ''Μακεδονία'' λένε ΠΓΔΜ και αποκαλούν τη χώρα μας Σκόπια...», κατηγορώντας τους για «σχέσεις με ξένες υπηρεσίες και ξένες δυνάμεις που επιχειρούν εναντίον της "Μακεδονίας"». Και βέβαια, εχθροί είναι όσοι συμμετέχουν στο κίνημα για την ανατροπή του Γκρούεφσκι.

Και μια και είμαστε στα Σκόπια, εχθές γιορτάστηκε η Ημέρα του Σλαβικού Πολιτισμού. Για μια μέρα έπαψαν να είναι "Μακεδόνες" και θυμήθηκαν την καταγωγή τους. Από αύριο πάλι θα καβαλήσουν τον Βουκεφάλα.

Ας μείνουμε λίγο ακόμη στον Γκρούεφσκι, τού έχω αδυναμία. Πολιτικοποιημένοι Ρομά από το «Κόμμα για την Πλήρη Χειραφέτηση των Ρομά», πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στο κυβερνητικό κτίριο διαμαρτυρόμενοι για «χειραγώγηση των Ρομά κατά τη διάρκεια των εκλογών».

Για εξαγορά των ψήφων τους δηλαδή, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, αλλά δεν το λέμε φανερά, γιατί είναι κρατικό μυστικό. Και τα κρατικά μυστικά δεν πρέπει να αποκαλύπτονται. Στα Σκόπια εκτιμάται ότι οι Ρομά ανέρχονται σε 120 χιλιάδες πολίτες. Σ’ εμάς είναι πολύ περισσότεροι.

Μήπως θα έπρεπε οι εγχώριοι «προοδευτικοί» να ακούσουν τι είπε ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών; «Σύντομα η Ευρώπη από λευκή θα γίνει μαύρη! Δεν μπορεί να αναχαιτιστεί το κύμα λαθρομετανάστευσης από την Αφρική εκτός και αν η Ευρώπη σταματήσει να μποϋκοτάρει την κυβέρνηση που βρίσκεται εγκατεστημένη στην Τρίπολη της Λιβύης και βοηθήσει τις εκεί αρχές».

Απόλυτα φυσικό. Την στιγμή που η Δύση εξαπέλυσε τις ορδές των τζιχαντιστών για να διαλύσουν τα κράτη, ποια κυβέρνηση μπορεί να λειτουργήσει ώστε να εμποδίσει τους λαθρομετανάστες να φεύγουν από την χώρα;

Δεν είναι άγνωστο, πως οι ΗΠΑ αποτελούν το δοκιμαστήριο των ιδεών για την ισοπέδωση των λαών. Και ό,τι ξεκινά από εκεί, αφού διορθωθούν οι ατέλειες, έρχεται και στην Ευρώπη. Ετοιμαστείτε λοιπόν, για την κατάργηση των εννοιών "αγόρι" και "κορίτσι", μια και εμπεδώθηκε εκεί η ιδέα.

Μια από τις μεγαλύτερες σχολικές περιφέρειες των ΗΠΑ ετοιμάζεται να περιλάβει «την ταυτότητα του φύλου» ("gender identity") στη διδακτέα ύλη, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται μάθημα σχετικά με τη «σεξουαλική ρευστότητα» και το «σεξουαλικό φάσμα» - την ιδέα ότι δεν υπάρχει «100 τοις εκατό αγόρι» ή «100 τοις εκατό κορίτσι»! Όλα είναι στο μυαλό, λένε οι υποστηρικτές της ιδέας.

Καλλισθένης