Skip to main content

Οι συστάσεις της Ρωσίας στην Ελλάδα και τα βαφτίσια στα στρατόπεδα

Η ουσιώδης απουσία της Ανάπτυξης, οι συστάσεις της Ρωσίας να τα βρούμε με την Ευρώπη και τα βαφτίσια στα στρατόπεδα με αμφιλεγόμενα ονόματα.

Σε όλα αυτά τα μέτρα που προτείνουμε εμείς -όχι αυτά που προτείνουν οι δανειστές- δεν υπάρχει ούτε ένα ουσιώδες που να αναφέρεται στην ανάπτυξη. Και όμως, την ανάπτυξη την πιπιλίζουν όλοι. Οι δε σημερινοί, με τον όρο ανάπτυξη εννοούν την περαιτέρω διόγκωση του δημόσιου τομέα.

Μόνο που αυτός ο δημόσιος τομέας συντηρείται από την εργασία των ιδιωτών, για τους οποίους ουδεμία πρόνοια. Ένας μικρός αριθμός από καθαρίστριες του ΣΥΡΙΖΑ, μετρούν περισσότερο από 1,5 εκατ. ανέργους.

Ο γιος της Μάργκαρετ μάς είχε υποσχεθεί ότι θα γίνουμε η Δανία του Νότου. Ξεφύγαμε λίγο, πήγαμε πολύ Νότια, και φθάσαμε στην Ζάμπια. Να σού πω την αλήθεια, καλύτερα Ζάμπια βρε αδελφέ, κάνει και ζέστη εκεί κάτω. Τι δουλειά έχουμε με την Δανία; Υγρασία, κρύο… ά, πα… πα…

Η υφυπουργός Οικογένειας και Νεολαίας της Γερμανίας έφτασε στην Αθήνα προχθές για να "συμβάλει" στη δημιουργία Ελληνογερμανικού Γραφείου Νεολαίας. Για ποιο λόγο, χρειάζεται ένα τέτοιο γραφείο; Το σημείωσε η ίδια: «Οι λόγοι της δημιουργίας του σχετίζονται περισσότερο με το κύμα αντιγερμανισμού στην Ελλάδα κατά τα χρόνια της κρίσης και τη δραματική επιδείνωση της δημόσιας εικόνας της Γερμανίας στη χώρα μας, που πριν από την κρίση, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, ήταν η πιο δημοφιλής χώρα της Ευρώπης ανάμεσα στους Έλληνες»

Θέλει δηλαδή ένα Γραφείο Προπαγάνδας για να εξωραΐσει την άσχημη εικόνα που έχουν οι Έλληνες σήμερα για την Γερμανία. Ποιο είναι όμως το αισχρό; Ότι θέλει ένα γραφείο για το οποίο καλείται το ελληνικό υπουργείο Παιδείας να καταβάλλει τρία (3) εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ως ισόποση συνδρομή με αυτήν της γερμανικής κυβέρνησης, για τη λειτουργία του.

Εμείς θα πληρώσουμε επομένως, για προπαγάνδα υπέρ της Γερμανίας. Πώς αλλιώς να το χαρακτηρίσεις αυτό; «Πλάκα» θα έχει να κάνουμε αποδεκτό το αίτημά τους!

Στο ΥΠΕΘΑ υπάρχει η σκέψη, στρατόπεδα που έχουν ονόματα "ιστορικά αμφιλεγόμενα" να "ξαναβαπτιστούν". Επειδή οι ονομασίες των στρατοπέδων δόθηκαν από τις αστικές κυβερνήσεις, είναι προφανές ότι η Αριστερά ενοχλείται επειδή υπάρχουν ονόματα στρατιωτικών που πολέμησαν κατά του στρατού του ΚΚΕ στην ανταρσία κατά της νόμιμης ελληνικής κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου. (Θα δούμε άραγε και στρατόπεδο με το όνομα του Βελουχιώτη, τον οποίο δεν θεωρούν "ιστορικά αμφιλεγόμενο" πρόσωπο;)

Λίγη ώρα πριν από την τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Πούτιν, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντόν Σιλουάνοφ, μάς συνέστησε «Την ανάγκη να επιτευχθεί η συμφωνία της Αθήνας με τους Ευρωπαίους εταίρους της». Επειδή κάποιοι Βορειοκορεάτες του ΣΥΡΙΖΑ δεν το κατάλαβαν, να τους το πω πιο απλά. Η Ρωσία και η Κίνα μας θέλουν οπωσδήποτε στην Ευρωζώνη, επειδή μέσω και ημών κάνουν κι αυτοί τις συναλλαγές τους με την Ευρώπη.

Και δεν έχουν καμιά διάθεση να έρθουν σε ρήξη με την Δύση, για χάρη μας. Θα μας χρησιμοποιούν ως εργαλείο, είτε οικονομικό είτε προπαγανδιστικό. Αν το κατανοήσουν αυτό οι ιδεοληπτικοί δικοί μας, μπορούμε να κερδίσουμε κι εμείς κάτι τις. Τα μεγαλεπήβολα σχέδια, ας μείνουν στις συζητήσεις στα μπαράκια.

Καλλισθένης