Skip to main content

Οι Συριζαίοι που κινούν την αγορά και τα αριστερά ρουσφέτια

Οι Συριζαίοι που κινούν την αγορά, τα αριστερά ρουσφέτια και γιατί ο Ομπάμα πρέπει να παρασημοφορήσει τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Υπόσχεση του πρωθυπουργού ήταν και ότι «θα αλλάξουμε» την Ευρώπη. Νομίζω πως εμπρός σε ένα τόσο μεγαλεπήβολο όραμα, μικρή θα είναι η ζημία αν καταστρέψουμε την Ελλάδα. Μπορεί να ζήσουμε ζητιανεύοντας, αλλά θα ήμαστε ικανοποιημένοι, που χάρη σ’ εμάς οι Ευρωπαίοι θα ζουν καλά. Εμπρός λοιπόν, να βυθίσουμε την Ελλάδα για να αλλάξουμε την Ευρώπη.

Κοίτα που ο Αλέξης θα κάνει ήρωα τον Σαμαρά. Εκεί που του σούρναμε τόσα και τόσα, μπροστά στα κατορθώματα του Αλέξη ο Αντώνης θα μας βγει και σωτήρας. Άσε που βλέποντας (για πόσο καιρό ακόμη;) μπροστά μας τον Βαρουφάκη, μπορεί και να λέμε «πού ’σαι Παπακωνσταντίνου».

Αλήθεια, τον Βαρουφάκη θα τον παρασημοφορήσει ο Ομπάμα; Τέτοια λαχτάρα στην Ευρώπη, κανείς εξ Αμερικής δεν έκανε. Το ίδιο και ο Σόιμπλε. Από καιρό ήθελε να μας διώξει, αφορμή περίμενε, την έδωσε ο Γιάνης (με ένα «νι», αλλά με καμιά αξιοπιστία).

Κυβερνητικός αξιωματούχος άφηνε να διαφανεί ότι αν επικρατήσει το «ναι» η κυβέρνηση θα διεξάγει εκλογές τον Σεπτέμβριο. Γιατί όχι τον Ιούλιο; Για να προλάβει να διορίσει όσους δεν πρόλαβε; Ή για να προετοιμάσει την απολογία της όταν ζητηθούν ευθύνες;

Ο Αλέξης κατάφερε να κάνει ζημιά και στο ισπανικό αδελφό κόμμα, που βλέπει τους Ισπανούς να προβληματίζονται από τις δονκιχωτικές ενέργειες των Ελλήνων. Ο Πρόεδρος του Podemos προσπαθεί να τα μπαλώσει δηλώνοντας ότι «Δεν θα κάνουμε τίποτε που να θέτει σε κίνδυνο τη χώρα». Μα ούτε ο Αλέξης έβαλε σε κίνδυνο την χώρα. Την Δευτέρα θα τσακίσει το παγκόσμιο σύστημα, που θα υποκύψει στο μεγαλείο της πολιτικής σκέψης του (με δάσκαλο τον Λαφαζάνη, μη ξεχνιόμαστε).

Τώρα αυτά που ο γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης είναι κακίες: «Ο λαός στις ουρές για 50 ευρώ και ο Σταθάκης στο πολυτελές εστιατόριο του Χίλτον έτρωγε ψάρια», έγραψε. Μα τι θέλετε, δηλαδή; Άμα δεν ξοδέψει ο Σταθάκης, ο Βαρουφάκης, ο Κατρούγκαλος, πώς θα κινηθεί η αγορά; Να κλείσουν οι επιχειρήσεις; Αντί να του πουν μπράβο του ανθρώπου, που κυκλοφορεί το χρήμα, τον κατηγορούν κι από πάνω.

Η αλήθεια είναι σύντροφε Σταθάκη, πως δεν θα ξεχαστεί όπως ίσως νομίζεις, ότι δεν διευκρίνστηκε ο ρόλος σου στο διαβόητο σκάνδαλο διαφθοράς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, επειδή φρόντισαν οι άλλοι σύντροφοι και πήρες ασυλία στην Βουλή. Αφού δηλώνεις αθώος, τι πιο καλύτερο να το αποδείξεις στο δικαστήριο, και να μη λένε διάφορα οι «αδίστακτοι καπιταλιστές» (που δεν τρώνε στο Χίλτον) σε βάρος σου;

Ο Στάθης Τσοτσορός, πρόεδρος των ΕΛΠΕ, κολλητός του Λαφαζάνη, αύξησε τον μισθό του στις 280.000 ευρώ τον χρόνο, από τις 170.000 που ήταν. Τι σημασία έχει που η χώρα βυθίζεται; (Και ο σύντροφος της Δούρου διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ). Όλα αυτά εν μέσω δημοψηφίσματος. Δεν πρόλαβαν να τους διορίσουν όλους γι’ αυτό και λένε εκλογές όχι τώρα, αλλά τον Σεπτέμβριο, για να προλάβουν (θα μου πεις, και με κεντροδεξιές κυβερνήσεις, πάλι οι ίδιοι διορίζονταν).

Παράκληση προς κάποιο βουλευτή της αντιπολίτευσης να βγει για λίγο από την χειμερία νάρκη -καλοκαίρι, ήρθε- και να ρωτήσει τον Βαρουφάκη ποια υπηκοότητα έχει.