Skip to main content

Οι «ντίλερ» κάνναβης και η πρόταση Μπουτάρη για τη Μακεδονία

Το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση μετά τον Αύγουστο θα ονομάζεται «εργαλείο», όπως η τρόικα μετονομάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ σε «θεσμοί».

Τι "νταλγκά" έχουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι με την κάνναβη; Ποιος ιδιαίτερος λόγος να γίνονται συνεχώς Ημερίδες και ενημερώσεις; Πόσες παρόμοιες εκδηλώσεις έχουν γίνει για τα χιλιάδες ελληνικά προϊόντα; Ποιοι ισχυροί θέλουν να μονοπωλήσουν την ελληνική αγορά και οι πολιτικοί μας μεταβάλλονται σε ντίλερ; Αν απαντούσε με σοβαρότητα κάποιος, θα έλυνε απορίες.

Στο γερμανικό Τύπο πάντως, δημοσιεύεται ειρωνικά ότι ο Τσίπρας σχεδιάζει την ανάπτυξη, εισπράττοντας 1,5 δισ. από ναρκωτικά.

"Εργαλείο" θα ονομάζεται το νέο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση μετά τον Αύγουστο. Πλουτίζει το λεξιλόγιο η Αριστερά [η Τρόικα έγινε… Θεσμοί], κρύβοντας ότι πρόκειται για Μνημόνιο, χωρίς λεφτά! Κρύβει ότι θα υπάρχει επόπτευση, με δέλεαρ κάποια μετάθεση του χρέους μας. Αυτό, θα περάσει στον λαό ως επιτυχία.

Διαφορά υπερήφανης, αξιοπρεπούς εξωτερικής πολιτικής της Ισπανίας, από την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να φωτογραφηθεί στη Σόφια μαζί με τον πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου. Δεν θα του παράσχει έμμεση νομιμοποίηση.

Η Ελλάδα, καλεί τον "υπουργό" Εξωτερικών του Κοσόβου, και ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας επισκέπτεται την Πρίστινα, πρωτεύουσα κράτους, που για την Ελλάδα δεν… υπάρχει! Βγάζει κανείς νόημα, με την αλλοπρόσαλλη αυτή πολιτική μας. Πλην εάν μας διέταξαν και εκτελούμε, πλην εάν υπάρχουν κάποια ανταλλάγματα που αγνοούμε.

Η Ακσενέρ, ανθυποψήφια του Ερντογάν, έπρεπε να διαθέτει 20 βουλευτές για να μπορεί να θέσει υποψηφιότητα. Είχε μόνον πέντε. Και η αξιωματική αντιπολίτευση της "δάνεισε" 15, έγιναν 20 και έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία. Τώρα που "έγινε η δουλειά", οι δανεικοί επέστρεψαν. Ξέρει ο Ερντογάν να κάνει κολπάκια, αλλά και η αντιπολίτευση δεν πάει πίσω.

Από φτύσιμο σε φτύσιμο, αλλά για την κυβέρνηση ψιχαλίζει. Την παραίτησή του με βαριές κατηγορίες κατά της διοίκησης για την πολιτική που ασκείται στην ΕΡΤ υπέβαλε ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας της εταιρείας και ένας εκ των πρωταγωνιστών για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, σύντροφος Νίκος Μιχαλίτσης.

Στην παραίτηση ο Ν. Μιχαλίτσης κάνει λόγο για αδιαφάνεια, με «μηχανισμούς παραδιοίκησης με ποικίλα κέντρα ανεύθυνης εξουσίας, όπου κύριο ρόλο διαδραματίζουν οι εκπρόσωποι ενός λούμπεν πελατειακού "συνδικαλισμού", με αποκρουστικό για την κοινωνία πρόσωπο και αισθητική». [Κάνει τέτοια πράγματα η Αριστερά; Δεν μπορώ να το πιστέψω…].

Ο πρόεδρος του ιδρύματος της Ακαδημίας Επιστημών των Σκοπίων, Τάκι Φίτι, πιστεύει ότι στις διαπραγματεύσεις που γίνονται με την Ελλάδα για το όνομα της χώρας, δεν πρέπει να συζητείται μια λύση με όνομα για κάθε χρήση (erga omnes), όπως επιμένει η Ελλάδα.

Ο Φίτι, επεσήμανε ότι εάν αλλάξει το συνταγματικό όνομα της χώρας, η Ακαδημία δεν θα έχει πλέον το ίδιο όνομα, δηλαδή "Μακεδονική", όπως και άλλα ιδρύματα που έχουν τον όρο "Μακεδονικός/ή" στο όνομά τους. «Είναι απαράδεκτο το αίτημα της Ελλάδας για ένα όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό ενωμένο σε μία λέξη», είπε.

Επομένως, η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει τον όρο Μακεδονία σε αεροδρόμιο, ΚΤΕΛ κ.ά., όπως πρότεινε ο Μπουτάρης, που δεν ασχολούνται πλέον οι Θεσσαλονικείς μαζί του, αφού έχουν καταλάβει.