Skip to main content

Η αξιοθαύμαστη (α)συνέπεια των Ελλήνων πολιτικών στο θέμα των Σκοπίων

Το τιτίβισμα της Ντόρας για το όνομα της ΠΓΔΜ, οι Σέρβοι που φέρνουν τους Ρώσους στα Βαλκάνια και το γκρικ καμάκι που απειλείται με εξαφάνιση...

Ο σλαβικός Τύπος αναδημοσιεύει τουίτ της Ντόρας Μπακογιάννη: «Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2004 έως το 2009, δύο φορές αποδέχθηκε ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων».

Ο Καμμένος ήθελε σύνθετο όνομα, τώρα δεν θέλει τον όρο Μακεδονία, ο Α. Σαμαράς δεν ήθελε τον όρο Μακεδονία, τώρα τον θέλει. Αξιοθαύμαστη η συνέπεια των Ελλήνων πολιτικών. Τοποθετούνται πάντα στην πλευρά που φέρνει ψήφους.

«Πετύχαμε κάποιο είδος συμφωνίας με τη Ρωσία για την περίπτωση που οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου ζητήσουν τη διεύρυνση της σύνθεσης των μελών στον διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας με τη συμμετοχή των Αμερικανών. Ρώτησα τον κ. Πούτιν εάν μπορούμε να ζητήσουμε τη συμμετοχή και της Ρωσίας και μου απάντησε καταφατικά», ανέφερε ο Βούτσιτς, ολοκληρώνοντας τις επαφές του στη Μόσχα.

Ξύνεται η πλάτη των Σέρβων, ή μου φαίνεται; Οι Αμερικανοί διώχνουν τους Ρώσους από το παράθυρο, οι Σέρβοι τους φέρνουν από την πόρτα στα Βαλκάνια. Θα έβγαλαν αφρούς στον Λευκό Οίκο, που ο Βούτσιτς θέλει να τους βάλει στο ίδιο τραπέζι με τους Ρώσους.

Τι σόι συζητήσεις κάνουμε με τους Αλβανούς, ένας Θεός ξέρει. Ο Αλβανός ΥΠΕΞ, Ν. Μπουσάτι λέγει ότι συζητιέται να καταργηθεί η εμπόλεμος κατάσταση, επειδή «θα προσφέρει όχι μόνο πολιτικά και ψυχολογικά αποτελέσματα στις σχέσεις μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας αλλά και νομικές συνέπειες στην αποδοχή των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας».

Οι συνέπειες στην ιδιοκτησία θα είναι η αναγνώριση δικαιωμάτων στην Θεσπρωτία στους Αλβανοτσάμηδες, που διεκδικούν 10 δισ. ευρώ, από τις κατασχεμένες περιουσίες τους, λόγω εγκληματικών πράξεων κατά της χώρας. Και η Ελλάδα συζητά ότι μπορεί να συμβεί αυτό; Ούτε που το διανοούμαι.

Είναι κάποια πράγματα που δεν καταλαβαίνω μ’ αυτήν την ιστορία της εμφάνισης πληθώρας κυριών που καταγγέλλουν ετεροχρονισμένα ότι υπέστησαν σεξουαλική παρενόχληση πριν από δεκαετίες. Δέχομαι, ότι η καταγγελία γίνεται τώρα, επειδή η κοινωνία δεν ανέχεται σήμερα τέτοιες καταστάσεις. Όμως, πώς συμβαίνει ώστε οι κατηγορούμενοι να είναι όλοι επώνυμοι και πλούσιοι; Οι άσημοι πολίτες δεν παρενοχλούν;

Μήπως πρέπει να υπάρξει νομικός ορισμός της σεξουαλικής παρενόχλησης; Επειδή με τα όσα συμβαίνουν, το «γκρικ καμάκι» θα τιμωρείται με ισόβια. Θα χάσουμε κι ένα τουριστικό προϊόν που προσελκύει.

Για τον Φίλη και τους λοιπούς συντρόφους του, που εκπαιδεύθηκαν να αντιπαθούν τους νεοέλληνες, δηλώνοντας ότι δεν έχουμε καμιά σχέση με τους αρχαίους. Διεξήχθη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό «Nature» και προβλήθηκε από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου». Η έρευνα καταδεικνύει την ιστορική συνέχεια των κατοίκων της Ελλάδας από την εποχή των πρώτων γεωργών έως και σήμερα.

Θύμα... παραπλάνησης έπεσε η Μεγάλη Βρετανία το 2003, τονίζει τώρα ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, Γκόρντον Μπράουν, καθιστώντας υπεύθυνες τις ΗΠΑ για τα... πλαστά στοιχεία που είχαν προσκομίσει. Ο τότε Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μπλερ αποκάλυψε ότι στις ΗΠΑ γνώριζαν όλοι ότι το Ιράκ δεν διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά δεν μοιράζονταν αυτές τις πληροφορίες με το Ηνωμένο Βασίλειο την εποχή εκείνη.