Skip to main content

Οι καρατομήσεις στον ΑΔΜΗΕ και το... μισό δίκιο του Καρανίκα

Το «ηθικό πλεονέκτημα», το μισό δίκιο του Νίκου Καρανίκα, οι συμπτώσεις του καθεστώτος Μαδούρο και το «σημάδι» της Τουρκίας.

Σοβαρή καταγγελία ότι οι συνδικαλιστές είναι που εμποδίζουν τους Έλληνες να δουλέψουν στα καράβια με μισθό 1.800 ευρώ έκανε ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. «Σε 5.000 ελληνόκτητα πλοία δεν υπηρετούν ούτε πέντε Έλληνες», ενώ θα μπορούσαν και 50.000 Έλληνες να βρουν δουλειά.

Παλιά ιστορία αυτή, που πολλές φορές καυτηριάστηκε σ’ αυτήν την στήλη. Γνωστή η τακτική. Σωματεία σφραγίδες του ΚΚΕ αποφασίζουν για μέλλον χιλιάδων Ελλήνων. Θα το ξαναπώ, για όσους δεν έχουν πειστεί. Χωρίς εξαθλιωμένους πολίτες, δεν έχουν μέλλον τα κόμματα της Αριστεράς, όπου γης. Γι’ αυτό κάνουν ό,τι μπορούν για να το επιτύχουν.

Τα ΣΥΡΙΖΑίικα στελέχη, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, μετά τον μεγάλο θόρυβο «καρατομήθηκαν» από τον υπουργό Γ. Σταθάκη. Είχαν αναθεωρήσει τις αμοιβές τους στις 20.000 ευρώ τον μήνα και πήραν αναδρομικά 200.000 ευρώ. Ήταν νομότυπη, είπαν, η απόφαση. Άλλο ένα δείγμα του «ηθικού πλεονεκτήματος».

Ο Σουλτς είναι γιος ενός ναζί SS-Hauptsturmführer. Σήμερα είναι υποψήφιος αριστερού σοσιαλιστικού κόμματος για την καγκελαρία, παρά του ότι η οικογένεια του προέρχεται από σκληροπυρηνικούς ναζί. Πολλοί Αριστεροί στην Ελλάδα είναι γόνοι σκληρών δεξιών ή και χουντικών, θέλοντας ίσως να απαλείψουν την κακή φήμη της επωνυμίας. Η Αριστερά λειτουργεί ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αρκεί να δείξει κάποιος αντιαστικό μένος.

Έχει δίκαιο ο Καρανίκας, αλλά… μισό. Έγραψε: «Εμείς διαβάζαμε, Βάρναλη, Ρίτσο, Λένιν, Μαρξ, Μπακούνιν. Αγαπούσαμε τον Ντοστογιέφσκι, προτιμούσαμε να ανιχνεύσουμε τον Διαφωτισμό από τον Ρουσσώ ή τον υλιστή και άθεο Ντιντερό. Εκείνοι (σ.σ. οι δεξιοί) διαβάζανε “4 τροχούς”, “Moto” και “Marie Claire”, όταν εμείς διαβάζαμε φιλοσοφία. Τους κοροϊδεύαμε ως αντιδραστικούς και αυτοί με τη σειρά τους μας κορόιδευαν ως γραφικούς και κουλτουριάρηδες».

Γιατί είναι «μισό» το δίκαιό του. Επειδή διάβαζαν μόνο με το αριστερό μάτι. Κι αυτή η μονομέρεια, τους παρέχει ημιμάθεια. Δεν διάβαζαν για να φτάσουν στην αλήθεια [διαβάζοντας και κείμενα της άλλης πλευράς], αλλά διάβαζαν για να εμπεδώσουν μια ιδεολογία, την οποία είχαν ήδη ενστερνιστεί. Γι’ αυτό επιμένω ότι έχουν ελλιπή παιδεία, εξ ου και τα τραγικά που συμβαίνουν.

Το καθεστώς Μαδούρο έχει συλλάβει τον πρώην υπουργό Άμυνας της χώρας Ραούλ Μπαντουέλ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποφύγει πραγματικά ή φανταστικά σχέδια «κύκλων» για την εκδήλωση πραξικοπήματος, ώστε να μπορέσει να καταστρέψει ολοκληρωτικά την χώρα μόνος του, ή μάλλον, να αποφύγει τη σύλληψη και τη φυλάκισή του δια βίου, για το έγκλημα κατά του λαού της Βενεζουέλας… [Κάθε παρόμοια κατάσταση σε άλλη χώρα, αποτελεί σύμπτωση].

Ο δήμαρχος Πωγωνίου, Κώστας Καψάλης, υποστηρίζει, ότι τα χωριά βρίσκονται «στο έλεος Αλβανών κακοποιών», οι οποίοι εγκληματούν και κρύβονται μετά στην χώρα τους. «Παρά τις δεσμεύσεις που έλαβα επανειλημμένως από τους αρμόδιους ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα στρατιωτικά φυλάκια, θα ενισχυθεί η αστυνομία στα σύνορα και θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες, δεν είδαμε τίποτα μέχρι σήμερα», είπε. Ο δήμαρχος δεν κατάλαβε ακόμη τι σημαίνουν οι κυβερνητικές υποσχέσεις.

Στο σημείο να βομβαρδίσουν μέχρι και δικά τους στρατεύματα έφτασαν οι Τούρκοι, πλήττοντας «κατά λάθος» θέσεις του τουρκικού στρατού στην πόλη Bza’ah. Την είδηση επιβεβαιώνουν παρατηρητές από το Χαλέπι, ενώ μέχρι στιγμής από το Γενικό Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας τηρείται σιγή ιχθύος. Ναι, αλλά, είδες σημάδι;