Skip to main content

Οι συναντήσεις Τσίπρα-Ψυχάρη και η νέα κόντρα Ερντογάν με τις ΗΠΑ

Οι συναντήσεις Τσίπρα-Ψυχάρη, η νέα κόντρα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν με τις ΗΠΑ και μια σύσταση στους νεόκοπους εθνοσωτήρες μας.

Με συγχωρείτε, αλλά επειδή δεν είμαι «προοδευτικός» δεν διαθέτω την απαιτούμενη ευφυία να καταλάβω… γιατί η κυβέρνηση προειδοποιεί τον Σταύρο Ψυχάρη με παραπομπή στην δικαιοσύνη, επειδή «η δημοσιοποίηση μυστικά καταγεγραμμένου υλικού αποτελεί κακούργημα και όποιος το κάνει θα πάει μέσα», αφού δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από την δημοσιοποίηση, όπως υποστηρίζει;

Ο Ψυχάρης λέγει ότι ο Τσίπρας τού πρόσφερε πολλά με αντάλλαγμα να υποστηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας λέγει ότι συνέβη το αντίθετο. Γιατί τότε η κυβέρνηση φοβάται την δημοσιοποίηση, και προειδοποιεί; (μάλλον σαν απειλή το κατάλαβα, αλλά είπαμε ως μη «προοδευτικός» δεν τα καταλαβαίνω καλά).

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Ajansı, η Τουρκία ένεκα της κρίσης που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό με το προσφυγικό πρόβλημα, αποφάσισε σε πρώτο βήμα να αυξήσει εντυπωσιακά τις δυνάμεις της ακτοφυλακής της στο Αιγαίο από 5.700 άντρες σε 17.000, δηλαδή τριπλασιασμό των δυνάμεων της που δρουν στην θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Για τους λαθρομετανάστες, όλοι αυτοί;

Νέα κόντρα του Ερντογάν με τις ΗΠΑ. Ο σουλτάνος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος των Αδελφών Μουσουλμάνων [κατευθυνόμενης οργάνωσης από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες], με σκοπό την αναβίωση του χαλιφάτου. Οι ΗΠΑ όμως, τώρα θα την συμπεριλάβουν στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις, που σημαίνει ότι εάν δεν το αποδεχθεί ο σουλτάνος, θα θεωρηθεί κι αυτός τρομοκράτης. Κοίτα πλάκες που κάνει η ζωή.

Θα μιλούν συνεχώς μέχρι τις 10 Μαρτίου για να μη ψηφιστεί νομοσχέδιο, στη Ν. Κορέα. Με ρεκόρ ομιλίας 12 ωρών, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης μιλούν ασταμάτητα για να μπλοκάρουν, διαδικαστικά, αντιτρομοκρατικό νομοσχέδιο. Στην ανάγκη, επειδή θα πρέπει να μιλούν για πολλές μέρες, καταφεύγουν και στη λογοτεχνία, διαβάζοντας αποσπάσματα από σχετικά κείμενα.

Σύσταση στους νεόκοπους εθνοσωτήρες μας. Πρόκειται για το ρητό «Άρχεσθαι μαθών άρχειν επιστήσει», αναρτημένο στη Σχολή Ευελπίδων, που αποδίδεται στον Σόλωνα, τον νομοθέτη της αρχαίας Αθήνας, το οποίο επί τέσσερα χρόνια, μέρα και νύχτα, υπενθυμίζει στον εύελπι ότι για να μάθει να διοικεί, να ασκεί εξουσία, πρώτα πρέπει να μάθει να άρχεται.

Ένα άλλο ρητό που βλέπουν οι αξιωματικοί στα γραφεία των διοικητών είναι το «Διοικείν εστί προβλέπειν», που αποδίδεται στον Αλκιβιάδη, το οποίο αποτελεί τη διαχρονική αρχή του «μάνατζμεντ» προτού καν ανακαλυφθεί από τους Δυτικούς αυτός ο όρος. Τα ξέρουν αυτοί οι κυβερνώντες; [πρέπει να τα είχαν και στο σοβιετικό στράτευμα].

Επικεφαλής φιλοσκοπιανού γκρουπ είναι η Κροάτισσα ευρωβουλευτής και μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνα Πετίρ, η οποία, παρά την ξεκάθαρη θέση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, συνεχίζει την προσπάθεια, στοχοποιώντας Έλληνες συναδέλφους της, που αντέδρασαν δυναμικά στις ενέργειές της, να αναγνωριστεί ως επίσημη ομάδα.

«Η "Μακεδονία" αξίζει την ένταξη στην ΕΕ. Αυτή τη στιγμή είναι ο πραγματικός θεματοφύλακας των εξωτερικών μας συνόρων», δηλώνει προκλητικά. Και μπορεί ο Μάρτιν Σουλτς, να "άδειασε" την πρωτοβουλία της ομάδας ευρωβουλευτών να συστήσουν φιλοσκοπιανό γκρουπ στο Ευρωκοινοβούλιο, με τίτλο "Φίλοι της Μακεδονίας", ωστόσο φαίνεται πως η προκλητική προσπάθεια συνεχίζεται.