Skip to main content

Οι συναντήσεις Τσίπρα-Λεβέντη και οι προκλητικές παρεμβάσεις Πολάκη

Οι συναντήσεις Τσίπρα-Λεβέντη, οι προκλητικές παρεμβάσεις Πολάκη και η εμπλοκή offshore εταιρείας με την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, «Αυγή».

Είπε ο Λεβέντης σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Μιλώ συχνά με τον κ. Τσίπρα, τον επισκέπτομαι ή έρχεται σπίτι μου και τον συμβουλεύω χωρίς να ζητώ τίποτα ως αντάλλαγμα». Έτσι εξηγούνται κάποιες αλαλούμ αποφάσεις του πρωθυπουργού. Εφαρμόζει φαίνεται τις συμβουλές του Λεβέντη ανάμικτα με τις συμβουλές του Μπαλαούρα. Και ενίοτε με την επιρροή των ποιημάτων του πατρός Παππά.

«Οι παρεμβάσεις του Παύλου Πολάκη θυμίζουν άλλες εποχές», παρατήρησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, Γρηγόρης Γερακαράκος. «Η νομοθεσία ισχύει από τον πρωθυπουργό ως τον τελευταίο πολίτη, εκτός αν αυτό αλλάζει σήμερα...».

Μα είναι δυνατόν να έχει τέτοιες απορίες ένας αστυνομικός, που έχει εκπαιδευθεί στη παρατηρητικότητα; Όταν ένας υπουργός, στα 2016, έχει στο υπουργικό γραφείο προκλητικά την φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη, μάς λέει καθαρά ποια νομοθεσία ισχύει γι’ αυτόν. Κι όποιος θέλει λεπτομέρειες, ας κάνει μια βόλτα στα «γουναράδικα» για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, που λένε, ποια ήταν η… νομοθεσία του Βελουχιώτη.

Πότε θα μάθουμε ποια είναι η offshore εταιρεία που συμμετέχει στην μετοχική σύνθεση της «Αυγής», της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία αναφέρεται η Ν.Δ.; Πολύ περισσότερο θά θελα να μάθω το «γιατί» υπάρχει εξωχώρια εταιρία στον Τύπο.

Τελικά, τέτοιο πραξικόπημα που έγινε στην Τουρκία, μόνον ο Βαρουφάκης με τον Τσίπρα μπορούν να οργανώσουν. Με plan A, plan B και πολλές άλλες πλάνες. Τελευταίες φήμες που κυκλοφορούν θέλουν την Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να έχουν ενισχύσει τους πραξικοπηματίες, λόγω της εκ νέου σύσφιγξης των σχέσεων της Άγκυρας με Μόσχα και Τεχεράνη.

Άλλες φήμες έλεγαν πότε ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράν ενημέρωσαν τον Ερντογάν, πότε ότι οι Ρώσοι το έκαναν. Το μόνο που μάλλον είναι βέβαιο, είναι πως από καιρό είχε γνώση ο Ερντογάν και τους περίμενε. Αν από το παζλ τραβήξεις ένα κομμάτι -και μάλιστα μεγάλο, όπως η Στρατιά της Κωνσταντινούπολης- η εικόνα όλη χαλάει. Έτσι την πάτησαν οι αντίπαλοι του Ερντογάν.

Καλά, στην Βραζιλία γίνεται το έλα να δεις. Η Επιτροπή της Αργεντινής αποφάσισε να ενοικιάσει κοντινά διαμερίσματα για να στεγάσει την αποστολή της. Η Επιτροπή της Λευκορωσίας δημοσίευσε φωτογραφίες με βρώμικα παράθυρα και βουλωμένα σιφόνια για να αποδείξει τους ισχυρισμούς της. Οι Σουηδοί αθλητές έφυγαν οργισμένοι από το Χωριό, ενώ ένας Κενυάτης έγραψε «Παρακαλώ, επισκευάστε την τουαλέτα μου», σε έναν πίνακα ανακοινώσεων της εγκατάστασης.

Και φυσικά η ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ διαμένει σε πολυτελές κότερο, και όσοι δεν έχουν λεφτουδάκια να νοικιάσουν αλλού -λέγε με Ελλάδα- μένουν σ’ ένα άθλιο Ολυμπιακό Χωριό. Και πάνω που πίστεψα ότι θα μας δάνειζε η Βραζιλία μέσω της τράπεζας των BRICS, όπως μας είχε διαβεβαιώσει ο Τσίπρας. Πάει η Βραζιλία, πάει η Αργεντινή, πάει κι η Βενεζουέλα, τι κακό είναι αυτό με τις «προοδευτικές» κυβερνήσεις;

Έδωσε 800.000 ευρώ για διαφήμιση η ΕΥΔΑΠ, με συνδικαλιστές να υποστηρίζουν ότι για την δαπάνη «είναι προφανές ότι είναι ενήμερος τόσο ο Σπίρτζης, όσο και ο Τσίπρας». Μικρή λεπτομέρεια: Ο πρωθυπουργός είχε καταγγείλει διαφημιστικές δαπάνες μιλώντας για σπατάλες σημαντικών ποσών από το δημόσιο χρήμα, σε εταιρεία νερού μονοπωλιακού χαρακτήρα. Αναρωτιόταν μάλιστα, ποιος ο λόγος να δίνεις διαφήμιση και ποιον ανταγωνίζεσαι». Η Αριστερά όμως, μπορεί να το κάνει αυτό, επειδή έχει το «ηθικό πλεονέκτημα».