Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
x

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε τζαμί της Θεσσαλονίκης ο ψευτομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ μετείχε σε ανάγνωση μεβλίτ, για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες.

Ξύπνησε ο Αναστασιάδης, αφού όμως έκανε τις παραχωρήσεις. Δήλωσε, επί τέλους, ότι δεν γίνεται η μειοψηφία στο Κυπριακό να έχει τον κύριο λόγο και η πλειοψηφία απλώς να υπακούει. «Είναι πρωτόγνωρο αυτό το φαινόμενο», είπε. Ταυτόχρονα όμως ενημέρωσε, ότι αποδέχεται την εκ περιτροπής -με τους Τ/κ- διακυβέρνηση του κράτους.

Ίσως, η αναφορά του περί μειοψηφίας να έγινε, ώστε να καταστεί εύπεπτη η συνδιοίκηση με τους Τούρκους, που μόνο συνδιοίκηση δεν θα είναι. Αλλά, ξέχασε και κάτι σημαντικό ο Ν. Αναστασιάδης. Ότι ο ίδιος υπέγραψε συμφωνία το 2014 με τον Ακιντζί, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη "δύο ισότιμων μερών". Ελληνικά μιλάει ο Πρόεδρος της Κύπρου. Δεν ξέρει τι θα πει "ισότιμα";

Μια φασιστική αλβανική οργάνωση κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο σκίτσο, με τον Καραϊσκάκη και τον Κολοκοτρώνη να σχηματίζουν με τα χέρια τους τις φτερούγες του δικέφαλου αετού, εμβλήματος της Μεγάλης Αλβανίας [επειδή ήταν Αρβανίτες, τους θεωρούν Αλβανούς].

Η φασιστική οργάνωση, του γνωστού ανθέλληνα Ταχίρ Βελίου, θέλει να οργανώσει σε όλες τις χώρες όπου υπάρχουν Αλβανοί, πολιτικές κινήσεις, οι οποίες θα εξελιχθούν σε παραστρατιωτικές, αφού ζητά από τους Αλβανούς να συνεισφέρουν οικονομικά για να αποκτήσει η οργάνωση στρατιωτικό εξοπλισμό.

Η συμπεριφορά των Τούρκων πολιτικών έναντι της Ελλάδας, ελπίζω να ξυπνήσει τους ημέτερους πολιτικούς, ώστε να μη χαζογελούν -όπως καταγγέλλω συνεχώς από αυτή την στήλη- όταν συναντούν Τούρκους ομόλογούς τους. Το αυτό φυσικά και για τον πρωθυπουργό, ο οποίος έδειξε ότι ήταν πανευτυχής που του έπιασε το χεράκι ο Νταβούτογλου.

Αν εξακολουθήσουν να χαριεντίζονται με τους Τούρκους -και όχι μόνον- σαν γιουσουφάκια, θα ξέρουμε πλέον ότι είναι αφελείς με μειωμένο καταλογισμό, που αποβλέπουν μόνο στην δική τους προβολή.

Σε τζαμί της Θεσσαλονίκης, που φυσικά κατασκευάσθηκε χωρίς να ζητήσει άδεια, ο ψευτομουφτής Ιμπραήμ Σερίφ μετείχε σε ανάγνωση μεβλίτ, για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες [που μόνο στη Συρία αριθμούν 82, με εκατοντάδες τραυματίες]. Το ανακοίνωσε στο διαδίκτυο, αναφέροντας την Θεσσαλονίκη με την οθωμανική ονομασία "Σελανίκ". Άραγε, στην Τουρκία, μπορεί κάποιος ελληνικής καταγωγής να αναφερθεί σε Κωνσταντινούπολη ή Σμύρνη; Εδώ γιατί μπορεί, ατιμώρητα;

Για να μη ξεχνιόμαστε: Μέχρι το 2030, θα πρέπει να πληρώσουμε 322 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 160 εκατ. ευρώ είναι τόκοι. Μας "ξέσκισαν" οι φιλάνθρωποι δανειστές, διατηρώντας επιτόκια ακόμη και 17% για ομόλογα της δεκαετίας του’80 και αρχών του ’90. Κι έχουν το θράσος, να λένε ότι μας δίνουν χρήματα, που τα στερούν από τους λαούς τους.

Κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, Τουρκαλβανός, υπεύθυνος για το άνοιγμα της Τουρκίας στα Βαλκάνια, δήλωσε στα Τίρανα ότι η Τουρκία υποστηρίζει ένθερμα τους "καταπιεσμένους" από τους Έλληνες Τσάμηδες. Τι λένε οι ένθερμοι οπαδοί της ελληνοτουρκικής "φιλίας";

Αυτή η ιστορία με το Δασαρχείο που άλλαξε γνώμη και θεωρεί τώρα δασική μέρος της έκτασης των 320 στρεμμάτων που αγόρασε ο Σαββίδης, την είδαμε και στο Ελληνικό. Δεν θέλουν ιδιωτική επιχειρηματικότητα, δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά δεν κάνουν και τίποτε για ίδρυση κολχόζ ή σοβχόζ, μια και μόνο η γεωργία θα μας απομείνει.

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ