Skip to main content

Η συμμόρφωση του Κατάρ και η κωλοτούμπα του Καζάκου

Η «επιτυχία» της συνάντησης Αναστασιάδη-Ακιντζί, ο εξευτελισμός της Μέρκελ από τον Ερντογάν και οι πληροφορίες από social media για έκδοση βίζας.

Καλό θα ήταν, οι πολιτικοί μας όταν αναφέρονται στην Ελλάδα ως χώρα σταθερότητας και ασφαλείας στην περιοχή, να έχουν κατά νου ότι και η Γιουγκοσλαβία ήταν σταθερή -αγνοώντας όμως τις προθέσεις της Γερμανίας-, αλλά και το Κατάρ, εντός μιας ημέρας από όαση σταθερότητας, πήραν απόφαση να το συμμορφώσουν.

Η σταθερότητα και η διάρκεια στην πολιτική, υπό την ευρύτερη έννοια, είναι σαν τους νεανικούς έρωτες.

Τι είδους επιτυχία είχε η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί στη Νέα Υόρκη, φαίνεται από τις δηλώσεις του εκπροσώπου των Τ/κ: «Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνομιλιών για τη λύση του Κυπριακού επικράτησε ο κοινός νους, άρθηκαν οι προϋποθέσεις και επομένως άνοιξε ο δρόμος για τη Γενεύη».

Οι προϋποθέσεις, στις οποίες αναφέρεται, είναι αυτές του Αναστασιάδη, που δεν θα προσερχόταν σε συνομιλίες, αν δεν λυνόταν πρώτα το ζήτημα της ασφάλειας/εγγυήσεων. Κι αυτές τις προϋποθέσεις τις… κατάπιε ο "κοινός νους". [Το ΑΚΕΛ στηρίζει Αναστασιάδη, όλα τα άλλα κόμματα της Κύπρου εναντίον του].

Και κωλοτούμπας ο Καζάκος; Αφού ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες, αφού κι ο Κουτσούμπας τον άδειασε, αντί να ομολογήσει πως έκανε λάθος [κάνουν λάθη οι "προοδευτικοί" και μάλιστα οι δογματικοί;] προτίμησε την κωλοτούμπα, επιχειρώντας να προσβάλει τη νοημοσύνη όλων μας: «Δεν φταίνε τα παιδιά. Τα παιδιά φεύγουν απελπισμένα και τρομοκρατημένα από τη φτώχεια, από την ανεργία», είναι η νέα βερσιόν.

Όμως, επειδή scripta manent, οι δηλώσεις του Καζάκου είναι οι παρακάτω: «Ό,τι θέλει ο νέος, ό,τι επιθυμεί, πρέπει να τα παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του, αλλιώς είναι ξένος. Φύγανε και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία… προδοσία», είχε πει.

Η αλήθεια είναι, ότι δεν είπε τι θα κάνουμε τους 400.000 νέους Έλληνες "προδότες". Προτείνω να τους φέρουμε πίσω βίαια και να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα, εκεί όπου ο Καζάκος, ως εισαγγελέας, καταδίκασε τον Κλίντον [Η ποινή ήταν να μη πλησιάσει την Λεβίνσκυ. Τον τσάκισε].

Η αξιοπρέπεια και το ήθος μιας κυβέρνησης φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις καταστάσεις. Ο Ερντογάν έχει κατεξευτελίσει την Μέρκελ και τον γερμανικό λαό, αλλά το συμφέρον των Γερμανών επιχειρηματιών τους υποχρεώνει να τα καταπιούν όλα. Το "ήθος" των Γερμανών επιδεικνύεται στους αδύνατους. [Ο Γιλντιρίμ έφτυσε κατάμουτρα τον Γκάμπριελ ακυρώνοντας την τελευταία στιγμή την συνάντησή τους, επειδή θυμήθηκε ότι έχει… φόρτο εργασίας].

Αφού κάναμε που κάναμε αμερικανική στροφή, ας τους μιμηθούμε σε ό,τι καλό υπάρχει. Στις αιτήσεις για βίζα προς τις ΗΠΑ θα παίρνουν πληροφορίες για το πρόσωπο από όλους τους λογαριασμούς σελίδων κοινωνικής δικτύωσης των τελευταίων 5 ετών. Για να δώσουν τη βίζα.

Γιατί να μη το εφαρμόσουμε για κάποιους τουρκόψυχους, που βρίσκονται στην Τουρκία και λειτουργούν αλυτρωτικά σε βάρος της χώρας μας και μπαινοβγαίνουν ελεύθερα ασκώντας προπαγάνδα στους μουσουλμάνους της Θράκης; Όποιος θέλει να έρθει από αυτούς, ας ληφθούν υπόψη τα παραπάνω στοιχεία. Κάποτε δεν πρέπει η Ελλάδα να προστατευθεί από τους πράκτορες;