Skip to main content

Η συμφωνία του Άνθιμου με τον Ψευτομουφτή για τις Ισλαμικές Σπουδές

Η σύνδεση του χρέους με το προσφυγικό, ο περίεργος διάλογος Ελλάδας - Τουρκίας και πού συμφωνούν ο ψευτομουφτής της Ξάνθης με τον Μητροπολίτη Άνθιμο.

Άσχημα τα μαντάτα που κυκλοφορούν. Συνδέουμε, λέει, το μεταναστευτικό με την αξιολόγηση και το χρέος, και θα κρατήσουμε εδώ δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, με αμοιβή 500 εκατ. ευρώ -για την… φιλοξενία- και επίδειξη ελαστικότητας από τους δανειστές στην τήρηση του Μνημονίου.

Πηγές από τα Επιτελεία, αναφέρουν ότι ήδη αναζητούνται πάνω από 50.000 σκηνές των έξι ατόμων και 10.000 κοντέϊνερ από το εξωτερικό. Αγοράσαμε ό,τι είχαν οι «εθνικοί προμηθευτές» [πώς γνώριζαν ότι θα χρειαστούν και τα προμηθεύτηκαν;] και απευθυνόμαστε στο εξωτερικό.

Φαίνεται πως κάπως έτσι θα γίνει, αφού και ο Φίλης ετοιμάζει σχολεία για τους πρόσφυγες που θα φιλοξενήσουμε… προσωρινά. Βάλε και τις αγγελίες από ΜΚΟ που ζητούν διαμερίσματα για ενοικίαση, και όλα «καλά». Είδες πόση επιτυχία έχει ο Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις; Και δεν χρειάστηκε καν 17ωρο.

Τι σόι διάλογος είναι αυτός μεταξύ Τουρκίας-Ελλάδας που συνεχίζεται; Ο τουρκικός Τύπος γράφει ότι ξεκινά ο… 60ος (!) γύρος των διερευνητικών επαφών. Εκείνο που δεν κατάλαβα είναι ότι οι Τούρκοι λένε πως «Οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας που μπήκαν σε τροχιά βελτίωσης μετά το 1999 βρίσκονται πλέον σε ένα σημαντικό επίπεδο. Οι σχέσεις βελτιώθηκαν περαιτέρω σε κάθε πεδίο με τις συνεδριάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας». Δηλαδή, αν δεν βελτιώνονταν οι σχέσεις μας, τα τουρκικά αεροπλάνα θα έφταναν μέχρι τα Γρεβενά;

Να και μια φορά που συμφωνεί ο ψευτομουφτής της Ξάνθης με τον μητροπολίτη κ. Άνθιμο. Οι τουρκόφρονες της Θράκης είναι κατά του τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στο ΑΠΘ, επειδή «η εκπαίδευση είναι δικαίωμα των Τούρκων»! Ο ψευτομουφτής είπε ότι το ελληνικό κράτος θα πρέπει να βοηθά στο θέμα της εκπαίδευσης και να ενδιαφέρεται, αλλά «αυτό δεν πρέπει να γίνεται παρά την βούληση της μειονότητας με έναν τρόπο επιβολής, αλλά μαζί με την μειονότητα».

Διαφωνούν τα κόμματα για την εξάρτησή τους από τα ΜΜΕ και μαλώνουν ποιο εξαρτάται περισσότερο. Και όχι μόνον αυτό, αλλά και ποιο έχει μεγαλύτερη σχέση με την διαπλοκή. Τζάμπα καυγάς, εκτός κι αν ο αριθμός των λοβοτομημένων Ελλήνων είναι πολύ πιο μεγάλος από ό,τι ελπίζω να είναι, και δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται.

Το «όλοι ίδιοι είστε» δεν το είπε τώρα ο λαός. Αδικούνται βέβαια κάποιοι μετρημένοι στα δάχτυλα πολιτικοί, που αντέχουν την δυσωδία της πολιτικής σκηνής, αλλά χάνονται μέσα στο πλήθος. Το μόνο καινούργιο είναι, ότι κάποιοι πίστεψαν ότι πράγματι έχει η Αριστερά «ηθικό πλεονέκτημα», αλλά κι αυτοί κατάλαβαν πολύ γρήγορα, ότι πρόκειται για πλεονέκτημα διορισμών.

Αρχίζει από σήμερα η επιχείρηση επαναπροώθησης λαθρομεταναστών στην Τουρκία, αν βέβαια τηρήσει η Τουρκία τα συμφωνηθέντα. Η πρώτη φουρνιά, από 308 λαθρομετανάστες που κρατούνται σε Κόρινθο και Ταύρο, θα μεταφερθούν στους Κήπους του Έβρου και θα παραδοθούν στις τουρκικές αρχές. Αν όλα πάνε καλά, από τους 50.000 επί πλέον που μας προϊδέασε ο Μουζάλας, βγάλτε τους 308. Θρίαμβος.

Οι μουσουλμάνοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καραγιουσούφ, παίρνοντας αέρα και πιθανόν κατόπιν εντολών της Άγκυρας, ζητούν ουσιαστικά να αναγνωριστεί η μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη ως τουρκική και να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο. Μάλιστα έκαναν τις σχετικές δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ».