Skip to main content

Η συμφωνία με τους δανειστές προκαλεί εμφύλιο στη... Νέα Δημοκρατία

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια νέα συμφωνία.

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το ποια θα πρέπει να είναι η στάση που θα κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει προς ψήφιση στη Βουλή μια νέα συμφωνία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των «προεδρικών», δηλαδή των στελεχών πέριξ του κ. Αντώνη Σαμαρά, κοινή είναι η εκτίμηση ότι «δεν πρέπει και δεν πρόκειται να δοθεί λευκή επιταγή». Οπως διευκρινίζεται αρμοδίως «δεν είναι δυνατόν να υπερψηφισθεί μια νέα φοροκαταιγίδα, όπως αυτή που έρχεται και θα είναι αναπόφευκτη, αφού θα πρέπει να βρεθούν περί τα 5 δις ευρώ για να καλύψουν το κενό, όταν επί των ημερών μας η συζήτηση γινόταν για 1,5 - 2 δις ευρώ».

Η αντίθετη άποψη που εκφράζεται ωστόσο κινείται προς εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Οι υποστηρκτές της είναι της άποψης ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει επ' ουδενί ξαφνικά αντιμνημονιακό κόμμα», για τον απλό λόγο ότι «θα είναι αυτό που θα φανεί σε μια τέτοια περίπτωση εντελώς ανακόλουθο, αλλά και χωρίς αίσθημα ευθύνης». Ο λόγος; «Θα φανεί ότι βάζουμε το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό, γεγονός το οποίο θα χτυπήσει πάνω στο DNA του κόμματος μας».

Το τελικό συμπέρασμα; Η διχόνοια που φαίνεται να έχει προκύψει ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι τέτοια που πολύ δύσκολα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα γεφυρωθεί...