Skip to main content

Η σημαία στην Αλεξανδρούπολη και οι δημόσιοι φορείς επί ΣΥΡΙΖΑ

Η σχέση της Αριστεράς με την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και οι διηγήσεις Ερντογάν για το πραξικόπημα.

Υπάρχουν κι αυτοί οι Έλληνες. Το σεβασμό και την τιμή που αξίζει στο Εθνικό μας Σύμβολο, την Ελληνική Σημαία, έδωσε δεκανέας του στρατού Ξηράς στην Αλεξανδρούπολη (ονόματι Βασιλική Μπουμπουλούδη) που υπηρετεί στην 12η Μεραρχία τελειώνοντας από την υπηρεσία της είδε μπροστά από το Α’ ΚΑΠΗ Αλεξανδρούπολης την Ελληνική σημαία μπερδεμένη.

Ανέβηκε στον ιστό της σημαίας προκειμένου να την ξεμπερδέψει και να την κάνει να κυματίζει σωστά. Κατεβαίνοντας, χαιρέτισε στρατιωτικά τη σημαία, ενώ αρκετός κόσμος που είχε συγκεντρωθεί εκείνη την ώρα την καταχειροκρότησε. Ελπίζω να μη τιμωρηθεί η δεκανέας από τους ΣΥΡΙΖΑίους, με την κατηγορία ότι αγαπά την πατρίδα της [μεγάλο έγκλημα για τον «προοδευτικό» κόσμο].

Η Αριστερά μισεί την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, αυτό είναι δεδομένο όσο και ότι ο ήλιος βγαίνει από την Ανατολή. Αλλά παρά το ότι εξωτερικεύουν τα εφηβικά τους συμπλέγματα, δεν γίνεται καμιά σοβαρή προσπάθεια για βελτίωση δημοσίων φορέων, όπως φερ’ επείν στα νοσοκομεία και στα σχολεία. Ξεκίνησε ο Γεννηματάς μια ωραία ιστορία με τα ΕΣΥ, που οι επίγονοί του την διατήρησαν τόσο όσο διατηρήθηκαν τα λουλούδια των εγκαινίων.

Κραυγάζουν κατά της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας οι παριστάνοντες τους μπολσεβίκους στη δημόσια υγεία. Πηγαίνει ο πολίτης στο νοσοκομείο, μπαίνει στην λίστα και πρέπει να περιμένει από έξι μήνες και πάνω για να επιληφθούν της θεραπείας του, αν ζήσει μέχρι τότε. Και ο γιατρός του λέει, ότι θα φροντίσει να λυθεί το θέμα σε μια εβδομάδα, στην ιδιωτική κλινική με την οποία συνεργάζεται, έναντι αδράς αμοιβής φυσικά. Τι θα κάνει ο πολίτης;

Ποιος τροφοδοτεί επομένως την ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ενώ είναι ενάντιός της; Η ανικανότητα των ίδιων, που ούτε για σοβιετοποίηση είναι ικανοί. Θυμάμαι τις κραυγές των Αριστερών του ΠΑΣΟΚ κατά της «παραπαιδείας», όπως την αποκαλούσαν, των φροντιστηρίων. Όχι μόνον δεν έκαναν τίποτε το θετικό για αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, αλλά το παράδοξο ήταν ότι επελέγη για υφυπουργός Παιδείας ένας πράγματι ικανός εκπαιδευτικός, ο οποίος όμως ήταν ιδιοκτήτης ενός από τα καλύτερα Φροντιστήρια.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια, πραγματοποιήθηκε, χθες, στη Θεσσαλονίκη, ο δεύτερος γύρος των πολιτικών διαβουλεύσεων μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Καλέ μου Ν. Κοτζιά… Τι είδους διαβουλεύσεις μπορούν να γίνουν αφενός με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση στα Σκόπια, που δεν μπορεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις, και αφετέρου τι σε έπεισε ότι μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στους Σλάβους γείτονες; Οι διαβουλεύσεις για ΜΟΕ (Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης) με Τούρκους και Αλβανούς δεν σε παραδειγμάτισαν με την κατάληξη που έχουν; [Τι βίτσιο κι αυτό του Κοζιά με τα ΜΟΕ;].

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι κατά το πραξικόπημα δεν άκουσε τις συστάσεις να κρυφτεί σε ελληνικό νησί, επειδή δεν ήθελε να βρεθεί «σε εδάφη γκιαούρηδων για να ζήσει μια ζωή ως αιχμάλωτος». Εμείς ήμαστε οι γκιαούρηδες (άπιστοι) γι’ αυτό προσπαθεί ο άνθρωπος να μας αλλαξοπιστήσει. Να ’ναι καλά.