Skip to main content

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση θα πραγματοποιήσουν σήμερα δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη.

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκης από εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα στις 09:00 το πρωί θα συγκεντρωθούν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης από μέλη της ΕΛΜΕ και του ΠΑΜΕ για μια ποινική υπόθεση του 2012.

Στις 11:30 η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση συμπαράστασης στον πρώην πρόεδρο της ΠΟΕ - ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλο για την εκδίκαση υπόθεσης του 2011.

Ο κ. Μπαλασόπουλος «καλείται ως κατηγορούμενος, γιατί εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στη Θεσσαλονίκη, τον Οκτώβριο του 2011 προκλήθηκε «ρύπανση στο περιβάλλον», του αποδίδεται δε κατά το κατηγορητήριο, ότι ως Πρόεδρος τότε της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, «δεν παρεμπόδισε τη ρύπανση στο περιβάλλον που υπήρξε κατά την κινητοποίηση και ως αποτέλεσμα αυτής».

Δικάζεται μαζί με τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Νομού Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο Β΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.