Skip to main content

Οι selfies του Αλέξη Τσίπρα με νέους στο Ισραήλ (φωτο)

Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με μέλη και νεολαίους του Εργατικού Κόμματος, καθώς και με εθελοντές των ΜΚΟ IsraAID και «ΜΕΕΤ».

Συνάντηση με μέλη του Εργατικού Κόμματος και της Νεολαίας του Ισραήλ είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη χώρα.

Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε, έκανε το χατήρι σε κάποιους νέους για να βγάλουν μαζί του selfies.

Εξάλλου, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με εθελοντές της IsraAID, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και στη Λέσβο παρέχοντας υπηρεσίες διάσωσης, πρώτες βοήθειες, ψυχολογική υποστήριξη και σίτιση σε πρόσφυγες.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, η IsraAID εκτός του ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση της χώρας, διαθέτει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της κοινής συμμετοχής Ισραηλινών και Αράβων εθελοντών, οι οποίοι συμβάλλουν στον διαθρησκευτικό διάλογο. Στο πλαίσιο της παρέμβασής τους υπέρ των προσφύγων εκτός από την Ελλάδα, δραστηριοποιούνται στη Σερβία και την Κροατία.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία συνάντησαν μέλη της ΜΚΟ «ΜΕΕΤ», η οποία διδάσκει πληροφορική από κοινού σε παιδιά από το Ισραήλ και την Παλαιστίνη. Μέσω της ιστοσελίδας της, η οργάνωση προβάλλει το ίδιο γεγονός όπως παρουσιάζεται από τις δύο πλευρές και τροφοδοτεί τον διάλογο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.