Skip to main content

Οι αντιφάσεις Μακρόν και η βόμβα σε σπίτι γονιών Σκοπιανού βουλευτή

Ο ιδιότυπος χορηγός του The Free Market Show στη Λάρισα, το μήνυμα του ιδρυτή της ΕΔΕΚ για την Ελλάδα των μνημονίων και η σοφία του Αριστοτέλη.

Το διεθνές οικονομικό συνέδριο The Free Market Show, διοργανώθηκε φέτος στη Λάρισα από το Austrian Economics Center, σε συνεργασία με την ελληνικής προελεύσεως οργάνωση Youth Business Network. Μια θεματική ενότητα του Συνεδρίου, αφορούσε «την επιχειρηματικότητα, την αγορά εργασίας και τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από τις συνεχείς αλλαγές», με ομιλητές «επιτυχημένους επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο, με πάθος και εμπειρίες, ικανές να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν το κοινό».

Αυτό το θέμα ίσως κέντρισε το ενδιαφέρον της δαιμόνιας μαντάμ Σούλας, ιδιοκτήτριας στα δύο κορυφαία στο είδος τους «καταστήματα ηδονής», ο «Οίκος Εποχής Σούλα» και το «Villa Erotica», και έγινε συγχορηγός της διοργάνωσης με άλλες επιχειρήσεις της πόλης, όπως διαπιστώνεται από την σχετική αφίσα που αναρτήθηκε. Όχι, δεν ήταν ομιλήτρια στο θέμα «η αγορά εργασίας και οι ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από τις συνεχείς αλλαγές».

Ο Μακρόν, εκλεκτός των Ελλήνων πολιτικών και του ελληνικού Τύπου, άρχισε από τώρα τις σαχλαμαρίτσες: «Έχουμε ανάγκη από μια Ευρώπη πιο αποτελεσματική, πιο δημοκρατική, πιο πολιτική, διότι είναι το βασικό εργαλείο της δύναμής μας και της εθνικής μας κυριαρχίας», δήλωσε. Και στη συνέχεια «Από εδώ και στο εξής είμαστε όλοι αλληλοεξαρτώμενοι».

Και πες μας, ωρέ παλικάρι, πώς συμβιβάζεται η εθνική κυριαρχία με την αλληλοεξάρτηση;

Και πού είσαι ακόμη… Βόμβα τοποθετήθηκε στο σπίτι των γονιών του βουλευτή του Γκρούεφσκι και πρώην υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, Αντόνιο Μιλοσόσκι. Ο εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε από τον 66χρονο πατέρα του βουλευτή, ενώ απομακρύνθηκε η οικογένεια από το σπίτι, μέχρι να μεταφερθεί η βόμβα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, παρότι έχει ξεπεράσει τα 90 χρόνια, έχει λόγο που εξακολουθεί να διαθέτει μια απίστευτη φρεσκάδα, συμπυκνωμένη πείρα αλλά και σοφία. Διαβάστε το μήνυμα που έστειλε ο ιδρυτής της ΕΔΕΚ στο πρόσφατο συνέδριο του κόμματός της, όπου μεταξύ άλλων τόνιζε τα ακόλουθα:

«Μια Ελλάδα που μετρά μονάχα το τι χάνει από την μεριά των Μνημονίων νομίζοντας ότι θα παραμείνει αλώβητη στο στάτους -απλά- της αποικίας–χρέους, μια Ελλάδα που παραιτείται και δεν αγωνίζεται με πάθος και σωφροσύνη για λεύτερη πατρίδα, είναι μια αδύναμη Ελλάδα.

» Δεν θα αυτοκτονήσουμε για να μη μας δολοφονήσουν! Θα σταθούμε όρθιοι και θα παλέψουμε. Μια ζωή χωρίς ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη δεν έχει νόημα. Από την στιγμή που αρχίζεις να αγωνίζεσαι συναντάς την έννοια αλλά και το βαθύ νόημα της ελεύθερης ζωής».

Για διαβάστε κι αυτό από τα Πολιτικά του Αριστοτέλους: «Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες, αφενός για να συντηρείται με τα χρήματά τους η φρουρά του καθεστώτος και αφ' ετέρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μη τους μένει χρόνος για επιβουλές. Σ’ αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων, η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών, όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά».