Skip to main content

Η Ρωσία διακόπτει τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία

Η συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας αφορούσε την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στη Συρία

Kάθε συνεργασία με την Τουρκία σε στρατιωτικό επίπεδο διέκοψε η Ρωσία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 και την κλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ, ανακοίνωσε το «κλείσιμο» των καναλιών συνεργασίας με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Σημειώνεται ότι η συνεργασία αφορούσε την αποφυγή αεροπορικών ατυχημάτων κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών στη Συρία. Μάλιστα, ο Κονασένκοφ επιβεβαίωσε το σενάριο επιβολής περιρορισμών και στις πολιτικές – εμπορικές πτήσεις από και προς την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, χαλκευμένα χαρακτηρίζει η Μόσχα τα ηχητικά αρχεία όπου, όπως διατείνεται η Άγκυρα, έχουν καταγραφεί οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε η τουρκική πολεμική αεροπορία στους Ρώσους χειριστές του μαχητικού, προτού αυτό καταρριφθεί.

«Πόσος χρόνος τους χρειάστηκε για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αριστούργημα;» σχολίασε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα.

Όπως δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, εκπρόσωποι του τουρκικού γενικού επιτελείου τόνισαν στον Ρώσο στρατιωτικό ακόλουθο στην Άγκυρα ότι δεν διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης τα εν λόγω ηχητικά αρχεία.