Skip to main content

Οι «ρωμαλέοι» του Γαβρόγλου και το «όχι» της Ευρώπης σε Ερντογάν

Η επιπόλαιη υπογραφή Αναστασιάδη περί «πολιτικής ισότητας», η εξορία των Καταριανών καμήλων, και το «άλλοθι» Αχτσιόγλου σε 62 αργόμισθους της ΔΕΗ.

Ωραίος τύπος ο Γαβρόγλου. Ιδεοληπτικός μέχρι τα μπούνια. Η εγκληματικότητα στα Πανεπιστήμια -από ναρκωτικά και πορνεία, έως μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς- είναι θέμα που λύνεται, είπε, «Αν υπάρχει ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και σύλλογος καθηγητών. (…) Ποτέ δεν έχει φέρει λύση η αντιμετώπιση με αστυνομικούς τρόπους», συμπέρανε ο υπουργός της κακόμοιρης Παιδείας.

Αυτό είναι ψέμα. Και πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ψέμα. Την εποχή που σπούδαζε ο Γαβρόγλου δεν υπήρχαν στα Πανεπιστήμια ούτε ναρκωτικά, ούτε λερωμένοι τοίχοι, ούτε ήταν ξενώνας περιθωριακών, ούτε έκτιζαν τις πόρτες των καθηγητών. Επειδή υπήρχε Αστυνομία [όχι ευνουχισμένη όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και εκτελεί ο Τόσκας].

Σύμφωνα με την άποψη Γαβρόγλου -και όχι μόνο- δεν φταίνε οι διαρρήκτες, ούτε χρειάζεται Αστυνομία. Απλώς, ένα ρωμαλέο κίνημα των υποψηφίων θυμάτων. Μήπως ήρθε η ώρα άραγε, για ένα ρωμαλέο κίνημα ψηφοφόρων;

Κι εκείνο το υπουργείο Παιδείας, αλλάξτε του όνομα. Είναι προσβολή στον ελληνικό πολιτισμό. Κάντε το Υπουργείο Εκπαίδευσης, για να μη παραβιάζεται και το Σύνταγμα, που επιτάσσει ότι η πολιτεία παρέχει στα Ελληνόπουλα "εθνική και ηθική αγωγή".

Κόκκινο σήμα έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον Ερντογάν, αφού με 51 ψήφους υπέρ, 3, κατά και 14 αποχές υπερψηφίστηκε από την Επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων, η έκθεση -μη- προόδου της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Ζητά, επιστροφή των Βαρωσίων (της παλιάς πόλης της Αμμοχώστου) στον ΟΗΕ, έναρξη της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων, τερματισμό του εποικισμού, για να μη διαταραχθεί η δημογραφική ισορροπία της Κύπρου.

Εκεί που τα χαλάει, είναι ότι το κείμενο κάνει αναφορά σε «δίκαιη, συνολική και βιώσιμη λύση, βασισμένη σε μια διζωνική, διακοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα». Αυτήν την "πολιτική ισότητα" την υπέγραψε ο Αναστασιάδης τον Φεβρουάριο του 2014, κι όταν συνήλθε και κατάλαβε τι έκανε, προσπάθησε να το δικαιολογήσει λέγοντας ότι εννοείται συμμετοχή στα όργανα κατά 80% των Ελλήνων και 20% των Τούρκων.

Φυσικά και ο Ακιντζί τον διέψευσε αμέσως, λέγοντας ότι πουθενά δεν αναγράφει η συμφωνία για "αναλογική συμμετοχή" και ότι ισότητα σημαίνει 50%-50%. Γι’ αυτό άλλωστε και οι Τούρκοι απαιτούν εναλλασσόμενη Προεδρία, γι’ αυτό και στα όργανα που συζητούν, πουθενά δεν υπάρχει η αναλογία 80-20.

Εξορία στις καμήλες με Καταριανή υπηκοότητα! Η Σαουδική Αραβία αποφάσισε ότι όλα τα ζώα που ανήκουν σε πολίτες του Κατάρ θα πρέπει να φύγουν από τα βοσκοτόπια της. Περίπου 15.000 καμήλες και 10.000 πρόβατα έχουν ήδη εκδιωχτεί.

Πολλοί πολίτες του Κατάρ έχουν τα κοπάδια τους στη Σαουδική Αραβία, επειδή η χώρα τους δεν διαθέτει αρκετά βοσκοτόπια. Κι έτσι, έχασαν οι καμήλες την προσφυγική ιδιότητα και επαναπροωθούνται. [Δεν έχει ο Σόρος ΜΚΟ για καμήλες;]

Έντονες αντιδράσεις και σκωπτικά σχόλια έχει προκαλέσει η κίνηση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, να δώσει "άλλοθι" σε 62 αργόμισθους υπαλλήλους της ΔΕΗ που αρνούνται να μετατεθούν από κλειστά εργοστάσια, όπου… δουλεύουν (;) σε ενεργά. Ο σάλος που ξέσπασε από αυτή την αποκάλυψη έκανε τη ΔΕΗ να απαιτήσει τη μετάθεσή τους κάτι που αρνήθηκαν οι αργόμισθοι. Η Αχτσιόγλου όμως τους υποστηρίζει. [Καλά κάνει. Το είπαμε κι άλλοτε. Οι σύντροφοι είναι γεννημένοι για να σκέφτονται. Τα κορόιδα δουλεύουν].