Skip to main content

Η «ψεκασμένη» βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωτόπλαστος Σκοπιανός

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που επιβεβαιώνει ότι μας... ψεκάζουν, ο Βαρουφάκης ως μέρος της ζωής μας και ο πρωτόπλαστος Σκοπιανός.

Χρόνια αναρωτιέμαι, εχθές βεβαιώθηκα. Μας ψεκάζουν σίγουρα, δεν γίνεται αλλιώς. Τι άλλο μπορεί να ώθησε την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη, να προβεί σε εμβριθή ανάλυση για να εξάγει το συμπέρασμα ότι «Ο καπιταλισμός σκότωσε την Άννυ»;

Πρόκειται για το βαθυστόχαστο συμπέρασμα, όχι της χρονιάς, αλλά του αιώνα ίσως, από εκπρόσωπο «του λαού και του έθνους», μία από αυτούς που θα… μας σώσουν, δηλαδή. Είπε η εθνοσωτήρας μας: «Οι άνθρωποι, στην ιστορική αυτή φάση του καπιταλισμού, μετατρέπονται σε τέρατα. (…) Ο πιλότος παίρνει μαζί του τους επιβάτες του στην προσωπική του άβυσσο, ο πατέρας που πρέπει να θρέψει το παιδί του, το κάνει τροφή...».

Πώς και δεν έγινε υπουργός η κυρία; Αδικείται… Καλύτερα τα λέει η Χριστοδουλοπούλου; Πάντως, με κάτι τέτοιες ευφυείς αναλύσεις, φοβάμαι ότι θ’ αρχίσουμε να συμπαθούμε τον καπιταλισμό.

Ο Βαρουφάκης μπήκε στην ζωή μας. Έγινε αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Ενέπνευσε έμπορο, να διαφημίσει τις εκπτώσεις στο κατάστημά του, με αφίσα στην οποία εικονίζεται ο Γιάης (χωρίς «ν») και με μήνυμα: «Τιμές wow -ουάου- έως το τέλος της διαπραγμάτευσης».

Ανοίγουν στην Αλβανία τα αρχεία της πρώην κομμουνιστικής μυστικής αστυνομίας (Sigurimi). Θα συγκινηθεί ο Γλέζος από τα κατορθώματα του απάνθρωπου καθεστώτος που τόσο θαύμαζε, και παρευρέθηκε στην κηδεία του στυγνού δικτάτορα, στο πλευρό της χήρας του, εμφανώς συγκινημένος. Ευκαιρία είναι για το ελληνικό ΥΠΕΞ να διαβάσει τα έγγραφα συνεργασίας των εδώ κι εκεί κομμουνιστών, κατά τα σκοτεινά χρόνια 1946-49. Ήδη ο βορειοηπειρωτικός Τύπος αρχίζει τα δημοσιεύματα.

Όσοι δεν έχετε ακόμη κατανοήσει γιατί δεν συμπαθούν τους Σκοπιανούς, έρχεται Σλάβος επιστήμονας (;) να το εξηγήσει. Τους ζηλεύουν, επειδή ο πρώτος άνθρωπος που έφτιαξε ο Θεός ήταν Σκοπιανός. Διαβάστε τι είπε το άτομο σε συνέντευξή του σε σκοπιανή τηλεόραση (πρόκειται για επιστήμονα, μη το ξεχνάτε):

«Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας, κατά την οποία ο Θεός δημιούργησε τις ψυχές, τις έφερε μπροστά στον Ήλιο, γι’ αυτό ο Ήλιος είναι τόσο σημαντικός για τους "Μακεδόνες", ο Ήλιος έχει μια εκπληκτική δύναμη.

« Αυτός (ο Θεός) δημιούργησε την εικόνα του ανθρώπου κατά την πέμπτη ημέρα, την έκτη ημέρα πήρε ένα κάθισμα να ξεκουραστεί. Την ένατη ημέρα, … άρχισε… την ένατη ημέρα, να δημιουργεί τους ανθρώπους, και κατά την ένατη ημέρα, δημιούργησε τους Μακεδόνες. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μας συμπαθούν».Τους ζηλεύουν όλοι, δηλαδή.  Έτσι εξηγείται, λοιπόν! Νάναι καλά ο Σλάβος επιστήμονας που μας το διευκρίνισε.

Η σοβούσα πολιτική κρίση στα Σκόπια δημιουργεί νέα δεδομένα για την ελληνική διπλωματία, σε μία περίοδο που το υπουργείο Εξωτερικών εμφανίζεται πρόθυμο να συζητήσει Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τη γειτονική χώρα, αλλά και τις προοπτικές δημιουργίας ενός ενεργειακού διαδρόμου που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο από την Τουρκία και την Ελλάδα, μέσω Σκοπίων στην Κεντρική Ευρώπη. Γιατί τόση βιασύνη, φίλε Κοτζιά, αφού δεν ξέρουμε ποιος θα είναι εκεί πρωθυπουργός αύριο;

Καλλισθένης