Skip to main content

Η προβολή του νέου ντοκιμαντέρ για τη μεγάλη φωτιά του 1917 στη ΔΕΘ

Το ντοκιμαντέρ επιδιώκει να προσφέρει μια φρέσκια ματιά πάνω στα δραματικά εκείνα γεγονότα - Δείτε το πρόγραμμα προβολών.

Φέτος η πόλη της Θεσσαλονίκης θυμάται τα 100 χρόνια από την πυρκαγιά του 1917 και τιμά την ιστορία της, φιλοξενώντας μια σειρά από εξαιρετικές εκδηλώσεις για το θέμα.

Ανάμεσα σε αυτές θα είναι και η προβολή του καινούριου ντοκιμαντέρ «Θεσσαλονίκη 1917 - Η φωτιά που γέννησε μια πόλη» του ανερχόμενου σκηνοθέτη Γρηγόρη Βαρδαρινού, συμπαραγωγή της "le plus petit chef" [sic] και της Cosmote Tv.

Το ντοκιμαντέρ επιδιώκει να προσφέρει μια φρέσκια ματιά πάνω στα δραματικά εκείνα γεγονότα που άλλαξαν τη φυσιογνωμία της πόλης και μετέτρεψαν την Οθωμανική Θεσσαλονίκη του 1912 σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη του 20ου αιώνα.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει φωτογραφικό υλικό και φιλμ της εποχής, το οποίο έρχεται στη δημοσιότητα για πρώτη φορά.

Θα προβάλλεται καθημερινά, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τις 9 έως και τις 17 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων "Αιμίλιος Ριάδης" (η είσοδος βρίσκεται απέναντι από το περίπτερο 10).

Διευκρίνιση: η είσοδος στο χώρο πραγματοποιείται χωρίς επιπλέον χρέωση για το κοινό, με το γενικό εισιτήριο της ΔΕΘ το οποίο κοστίζει 5 ευρώ. Ισχύουν διαφορετικές τιμές για πολύτεκνους, ΑΜΕΑ κλπ.

Το πρόγραμμα των προβολών έχει ως εξής:

Τρεις προβολές κάθε Σάββατο και Κυριακή στις:

12.00 - 13.00 / 17.00-18.00 / 19.00-20.00

Δύο προβολές καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, στις:

17.30-18.30 / 19.00 - 20.00.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Δ.Ε.Θ. και του Ο.Λ.Θ..