Skip to main content

Ελληνική Αξία: Αυτά είναι τα διαμάντια της βιομηχανίας της B.Ελλάδας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος για πέμπτη χρονιά βραβεύει επιχειρήσεις και πρόσωπα που αντιπροσωπεύουν την υγιή βορειοελλαδική βιομηχανία.

Τα διαμάντια της βιομηχανίας της Βορείου Ελλάδος βραβεύτηκαν από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στην ειδική τελετή των «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ AΞΙΑ Boρείου Ελλάδος» με τον Χριστόδουλο Αντωνιάδη να βραβεύεται για την συνολική του προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και το βραβείο Γυναίκα Επιχειρηματίας να απονέμεται στην πρόεδρο της «Ακρίτας ΑΕ» κ. Λουκία Σαράντη .

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η υφυπ. Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου καθ. Περικλής Μήτκας, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Χρ. Σταϊκούρας, εκπρόσωποι φορέων, ιδρυμάτων και βεβαίως δεκάδων επιχειρήσεων

Η μεγάλη ετήσια εκδήλωση του ΣΒΒΕ που σκοπό έχει να βραβεύει τις υγιείς μεταποιητικές επιχειρήσεις, φέτος, στην πέμπτη της διοργάνωση, πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες για την μεταποίηση, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Αθανάσιο Σαββάκη, για μία ακόμη φορά να επανέλθει στην ανάγκη για «αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, μέσα από μία καλά σχεδιασμένη και ρεαλιστική βιομηχανική πολιτική για την χώρα, που θα καταστήσει ισχυρότερη την μεταποιητική δραστηριότητα».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, ο θεσμός των Βραβείων, καταδεικνύει ότι «υπάρχει ακόμη βιομηχανία στη βόρεια Ελλάδα που παράγει διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα» για να προσθέσει ότι  «υπάρχουν μεταποιητικές επιχειρήσεις που αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες εξακολουθούν να επενδύσουν σε αυτό τον τόπο και επιμένουν να αυξάνουν τον αριθμό των εργαζομένων τους».

«Αν η βιομηχανία επέστρεφε στα επίπεδα του 1995», συμπλήρωσε ο κ. Σαββάκης, «το ΑΕΠ της χώρας θα αυξάνονταν κατά 13% ή, σε νούμερα, κατά περίπου 23 δισ ευρώ. Η απασχόληση θα αυξανόταν κατά 500.000 θέσεις εργασίας και τα έσοδα του δημοσίου θα αυξάνονταν κατά 4,6 δισ.ευρώ».



Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:

«Βραβείο Αριστεία Μικρής Επιχείρησης» στην ARIVIA ΑΒΕΕ.

«Βραβείο Αριστείας Μεγάλης Επιχείρησης», στις ISOMAT ΑΒΕΕ, ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΒΕΕ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ZYMH, ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. Μάρμαρα - Γρανίτες.

«Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Θράκης», ΛΑΝΤΣΙΟΝ ΜΗΤ ΕΒΡΟΥ A.E., ΣΕΚΑΠ ΑΕ, ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε.

«Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Ηπείτου» στην ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

«Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Δυτικής Μακεδονίας», στις ΓΕΩΕΛΛΑΣ ΑΜΜΑΕ, ΜΑΒΙΖ ΑΕ Ζωοτροφών

«Βραβείο Περιφερειακής Αριστείας Κεντρικής Μακεδονίας», στην PALAPLAST AE

«Έπαινος Περιφερειακής Αριστείας κ. Μακεδονίας» στην DOPPLER ΑΕ

«Βραβείο Περιβαλλοντικής Αριστείας» στην SUNLIGHT RECYCLING AE

«Βραβείο Τεχνολογικής Αριστείας-Καινοτομίας» στην MLS AE

«Βραβείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» στην ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ

«Βραβείο Γυναίκα Επιχειρηματίας» στην Λουκία Σαράντη

«Ειδικό Βραβείο Επενδύσεων» στον ΔΙΑΔΡΙΑΤΙΚΟ ΑΓΩΓΟ Φ/Α ( ΤΑΡ)

«Ειδικό Βραβείο Αύξησης της Απασχόλησης», στην ΚΡΙ- ΚΡΙ ΑΕ

«Ειδικός Έπαινος Αύξησης της Απασχόλησης» στην EPSILON NET

«Ειδικό Βραβείο Συνεργασίας με ΑΕΙ και Ερευνητικά Ινστιτούτα», στην PHARMATHEN ABBE

«Ειδικό Βραβείο για την συνολική του προσφορά στην οικονομική ανάπτυξη της βόρειας Ελλάδας», στον Χριστόδουλο Αντωνιάδη.