Skip to main content

Οι προτάσεις Τσίπρα για το Σύνταγμα και η πέμπτη τηλεοπτική άδεια

Οι προτάσεις Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, το «παράθυρο» για πέμπτη τηλεοπτική άδεια και η... μισή Τουρκία συνένοχη των πραξικοπηματιών.

Ο πρωθυπουργός χρειάστηκε εχθές χιλιάδες λέξεις για να μας εξηγήσει την διαδικασία με την οποία ο λαός θα εγκρίνει αυτό που έχει ήδη αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την αναθεώρηση του Συντάγματος και θα το επιβάλει αν εξακολουθήσει να κυβερνά.

Ποτέ δεν έχασε δημοψήφισμα μια κυβέρνηση που το διεξάγει. Η διατύπωση των ερωτήσεων μπορεί να γίνει με τέτοιο τρόπο, που να οδηγήσει τον λαό να ψηφίσει αυτό που επιθυμεί ο διοργανωτής. Το δημοψήφισμα του 2015 είναι αψευδής μάρτυς. Παραπλάνησαν τον λαό ότι το «όχι» θα αποτελέσει ένα ισχυρό όπλο στην κυβέρνηση για να επιτύχει καλύτερους όρους από εκείνους που πρότεινε ο Γιούγκερ. Και έφερε τρισχειρότερους [και υπερηφανεύεται γι’ αυτό].

Με τις πολύωρες συνεδρίες στο Μαξίμου οι επισκέψεις υπαλλήλων των σαντουϊτσάδικων είναι πολύ συχνές. Απορώ: Γιατί δεν αξιοποιείται ο σύμβουλος σερβιτόρος του πρωθυπουργού; Θα ήταν πολύ χρήσιμος ο ρόλος του, θα έκαναν και οικονομία. [Αλήθεια, ποιος θα μας πει τι ακριβώς κάνει εκεί ο σύμβουλος…. Στρατηγικής;]

Τελικά, η μισή Τουρκία βρέθηκε συνένοχη των προδομένων πραξικοπηματιών. Και απολύονται σωρηδόν όσοι δεν νήστεψαν σωστά στο Ραμαζάνι. Την σκυτάλη πήραν και οι ιδιωτικές εταιρίες για να δείξουν την υποταγή τους στον σουλτάνο. Η Turkish Airlines απέλυσε 211 υπαλλήλους για την απόπειρα πραξικοπήματος, και η Turk Telekom, απέλυσε 198 υπαλλήλους. Και ο εκδημοκρατισμός συνεχίζεται.

Πώς είναι δυνατόν να δοθεί και άλλη άδεια για τηλεοπτικό σταθμό πέραν των τεσσάρων; Ο Τσίπρας, μετά το φιάσκο του Ινστιτούτου Φλωρεντίας και αφού το παραμύθι ότι μόνον τέσσερις σταθμοί μπορεί το τηλεοπτικό πεδίο να αντέξει, άλλαξε τροπάρι και είπε πως η διαφημιστική πίτα είναι 200 εκατ. ευρώ, τα έξοδα ενός καναλιού είναι 50 εκατ. ευρώ, άρα η αγορά δεν χωράει άλλο.

Πώς λοιπόν δηλώνει ο έτερος πρωθυπουργεύων Ν. Παππάς ότι «αν οι υποψήφιοι δώσουν περισσότερα χρήματα μπορεί να πάρουν άδεια»; Ψέματα είπε ο Τσίπρας, ότι ο λόγος είναι τα λίγα διαφημιστικά έσοδα, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες μόνον τεσσάρων σταθμών; Ο πέμπτος πού θα βρει έσοδα; [Δεν ενδιαφέρονται που όλοι καταλαβαίνουν το κίνητρο των πράξεών τους. Πεντάρα δεν δίνουν, αρκεί να ελέγξουν τα πάντα. Ότι κάνει ο Ερντογάν και έκανε κι ο Στάλιν].

Έχει σκοπό το δίδυμο Τσίπρα-Παππά, για όλο το φάσμα της αγοράς να μη αφήνει να λειτουργούν επιχειρήσεις, χωρίς η κυβέρνηση να αποφασίζει αν θα είναι βιώσιμες; Να εφαρμόσει δηλαδή, ότι και στα σοβιέτ και να δίνει το κόμμα τις άδειες κατά βούληση, με δημοκρατικοφανή επίφαση;

Απόλυτη υποκρισία και πολιτικοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων συνιστά η υπόθεση του αποκλεισμού Ρώσων αθλητών, με την αιτιολογία του ντοπαρίσματος. Ξαφνικά, η διεθνής κοινότητα ανακάλυψε ότι μόνον οι Ρώσοι αθλητές ντοπάρονται. Ενώ οι αθλητές των άλλων χωρών, επιτυγχάνουν παγκόσμια απίστευτα ρεκόρ, μόνον με την φυσική άσκηση. Λαμπρά.

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet, αναφέρει πως η Ελλάδα δίνει εξετάσεις προς την Τουρκία, για το ζήτημα των οχτώ Τούρκων πιλότων και ότι η καθυστέρηση της έκδοσής τους προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημία στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας. «Το τεστ εξωτερικής πολιτικής του γείτονα», είναι ο τίτλος.