Skip to main content

Η πρόταση Ζαπράνη για το κτηριακό του ΠΑΜΑΚ και τα «παιδιά» της ΥΦΑΝΕΤ

Η πρόταση του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ για το κτηριακό πρόβλημα του Πανεπιστημίου στην πολιτική ηγεσία και η απάντηση που έλαβε για τα «παιδιά» της ΥΦΑΝΕΤ.

«Ιερή» αγελάδα αποκαλεί τα «παιδιά» που βρίσκονται στην κατάληψη της ΥΦΑΝΕΤ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονία Αχιλλέας Ζαπράνης.

Αφορμή η πρότασή του για το κτηριακό πρόβλημα του ΠΑΜΑΚ που κατέθεσε στην πολιτική ηγεσία και η απάντηση που έλαβε. Συγκεκριμένα, ο πρύτανης πρότεινε να γίνει ανάπλαση της ΥΦΑΝΕΤ και να στεγαστεί τμήμα του πανεπιστήμιου όπως επίσης και η ΚΟΘ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, του απάντησαν πως είναι εξαιρετική η πρότασή του αλλά υπάρχουν εκεί τα «παιδιά» της ΥΦΑΝΕΤ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Ζαπράνη στο facebook:

Θέλω να κάνω το νέο Γκάζι στη Θεσσαλονίκη. Πρότεινα στην πολιτική ηγεσία να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για το κτιριακό πρόβλημα του ΠΑΜΑΚ, όχι για αγορά κτιρίου αλλά για την ανάπλαση της ΥΦΑΝΕΤ. Εκεί μπορεί να στεγαστεί το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑΜΑΚ, και η ΚΟΘ που σήμερα πληρώνει 500.000 ευρώ ετησίως στο Μέγαρο. Μου είπαν ότι η ιδέα μου είναι εξαιρετική. Αλλά υπάρχουν και τα “παιδιά” της ΥΦΑΝΕΤ που κανείς δεν τα ακουμπάει. Γιατί; Είναι ιερή αγελάδα; Προοδευτική αγελάδα; Κάποια ιερή αγελάδα που οι υπόλοιπες αγελάδες δεν καταλαβαίνουμε γιατί αυτά τα μοσχαράκια μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν; Και όποτε αναφέρεσαι σ’ αυτούς τα στόματα κλεισμένα! Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό που οραματίζομαι για την ΥΦΑΝΕΤ, τουλάχιστον ας χρησιμοποιηθεί ως κέντρο υποδοχής μεταναστών. Φαντάζομαι ότι τα "παιδιά" θα τους υποδεχτούν με χαρά...