Skip to main content

ΟΑΣΘ: Θυελλώδης συνέλευση εργαζομένων- Δεν κάνουν πίσω στην επίσχεση

Να συνεχιστεί η επίσχεση έως ότου καταβληθούν τα δεδουλευμένα, αποφάσισε η γενική συνέλευση. Όχι στην πρόταση Τσερμενίδη, να βγούνε 70 λεωφορεία.

Θυελλώδης ήταν η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τοποθετηθούν επί των προτάσεων Σπίρτζη για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Μάλιστα, η γενική συνέλευση διακόπηκε για παραπάνω από μισή ώρα, όταν ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι υπάρχει παρέμβαση του Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος τηλεφώνησε και στο γραφείο του και στη διοίκηση του ΟΑΣΘ. Ο πρόεδρος των Συνδικάτου Δημήτρης Τσερμενίδης τόνισε ότι μίλησε με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ, που του επιβεβαίωσε το τηλεφώνημα και δήλωσε «πρέπει να ξυπνήσουμε. Εγώ μπορεί να πάω φυλακή, αλλά δεν με νοιάζει. Δεν είμαι βλάκας, βλέπω τι γίνεται».

Τελικά, μετά από λίγη ώρα οι περίπου 2.000 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνέχισαν τη γενική συνέλευση όπου αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας. «Πήραμε τηλέφωνο τους νομικούς συμβούλους, ασχολούνται, θα μας ενημερώσουν. Δεν κάνουμε πίσω σε τίποτα. Έχουμε περάσει ξανά αυτή την ιστορία με παράνομες κινητοποιήσεις. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι γεμάτος μόνο από δίκιο. Και αν έχουν κότσια, ας κάνουν ό,τι θέλουν. Κάποτε κάναμε κινητοποιήσεις με τα ΡΕΟ και έκαναν εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Τους προκαλώ και τους προσκαλώ, ας βγάλουν και τα ΡΕΟ στους δρόμους θα είμαστε», υπογράμμισε ο κ.Τσερμενίδης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Συνδικάτου είχε προτείνει:

1. Να κυκλοφορήσουν 70 λεωφορεία στην πόλη στα οποία θα αναγράφεται στο ταμπλό: «Απλήρωτοι εργαζόμενοι δουλεύουν για την πόλη τους».
2. Μετά τη γενική συνέλευση να γίνει πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το ΕΚΘ. Η πορεία να συνεχιστεί προς το δημαρχείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκφραστεί η αντίδραση για τις δηλώσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη περί επιστράτευσης των εργαζομένων και να καταλήξει στα γραφεία του ΟΑΣΘ, επί της Παπαναστασίου.
3. Να συνεχιστεί η επίσχεση έως ότου καταβληθούν στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα των τριών μηνών.

Οι εργαζόμενοι διαφώνησαν στο πρώτο από τα τρία σημεία της πρότασης του κ. Τσερμενίδη λέγοντας «όχι στην απλήρωτη εργασία», «όχι στα 70 λεωφορεία». Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης ξεκίνησαν πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Voria.gr από τα δικαστήρια, δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από εισαγγελέα για την επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.