Skip to main content

Τα σχέδια του... ποδαριού για τη μεταφορά προσφύγων σε Έβρο και ΟΛΘ

Η πρόταση Μπουτάρη για τη μετεγκατάσταση προσφύγων στο λιμάνι και οι «ικανότητες» του επιτρόπου Μετανάστευσης που γίνονται γνωστές και εκτός Ελλάδας.

Οι Κούρδοι που συνελήφθησαν στον Έβρο με οπλισμό, μπορεί να είναι συμμορία εμπορίας όπλων, που σκόπευε να τα πουλήσει σε μεμονωμένους Τούρκους, αλλά μπορεί -σύμφωνα με την πρώτη εκδοχή- τα όπλα να προορίζονταν σε Κούρδους είτε της Συρίας, είτε σε αυτονομιστές. Αν είναι το δεύτερο, συλλάβαμε αντίπαλους των Τούρκων. Θα μας ευχαριστήσει ο Ερντογάν;

Ο Μπουτάρης θέλει τους πρόσφυγες μέσα στο λιμάνι. Στους αμπελώνες του δεν έχει χώρο;

Με το κεφάλι σκέπτονται ή με τα πόδια; Η κυβέρνηση θα εγκαταστήσει 6.000 μουσουλμάνους πρόσφυγες στον Έβρο! Ποιος φωστήρας αποφάσισε να φορτώσει την Θράκη και με άλλους μουσουλμάνους; Πρόκειται για συνήθη βλακεία κάποιου «προοδευτικού», ή είναι υλοποίηση κάποιου σχεδίου τουρκοποίησης της περιοχής;

Είμαστε σε μια ωραία ατμόσφαιρα. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τους συμμάχους του Ερντογάν και οι Τούρκοι τους Κούρδους συμμάχους των Ρώσων. Πόλεμος δι’ αντιπροσώπων δηλαδή. Πότε θα αναλάβουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές να λύσουν τις διαφορές μεταξύ τους;

Ενθουσιασμός στον τουρκικό Τύπο από τις δηλώσεις του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος σχολιάζοντας την συνάντηση του Πάπα με τον Πατριάρχη Μόσχας συνέστησε στο Βατικανό «να προσέξει μήπως γίνει το… δεκανίκι στις φιλοδοξίες της Μόσχας!».

Στο βόρειο Ιράκ συγκροτήθηκε γυναικείο ένοπλο τάγμα από γυναίκες των Γιεζίντι, που βιάστηκαν ή κατάφεραν να απελευθερωθούν από τους τζιχαντιστές, που τις είχαν «σκλάβες του σεξ». Είναι αποφασισμένες να πάρουν εκδίκηση. Οι άνδρες που μπορούν να πάρουν όπλα για να υπερασπίσουν την πατρίδα τους, λιποτάκτησαν και τους φροντίζουμε ως «πρόσφυγες».

Έγιναν και στην Ευρώπη γνωστές οι «ικανότητες» του Αβραμόπουλου. Δημοσιογράφος της DW τον καλεί να παραιτηθεί επειδή απέτυχε στα θέματα Μετανάστευσης της ΕΕ. Δεν ήξεραν ποιος είναι ο Αβραμόπουλος, γιατί δεν μας ρώταγαν;

Έφεραν μουλάρι οι Αλβανοί για να μεταφέρουν τη λαθραία ξυλεία, με την αποψίλωση των ελληνικών δασών σε περιοχή της Καστοριάς. Ψιλικατζήδες… «Συνάδελφοί» τους στον Γράμμο είχαν ανοίξει ολόκληρο δρόμο και έκλεβαν ξύλα μεταφέροντάς τα με… φορτηγά.

Η Τουρκία εκβιάζει με τους πρόσφυγες την Ε.Ε. και για ένταξη! «Το προσφυγικό πρόβλημα θα επιλυθεί εφόσον η Τουρκία αισθανθεί σαν κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, είπε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μπόζκιρ.

Όταν ακούω συνδικαλιστές να υποβάλλουν τα αιτήματα του κλάδου τους αναρωτιέμαι αν βρίσκονται σ’ αυτήν την χώρα, σ’ αυτόν τον πλανήτη, ή σε άλλη γη άλλου γαλαξία. Με δεδομένο ότι οι πιθανότητες να πέσουμε στον γκρεμό είναι πολύ περισσότερες από τις πιθανότητες να γλιτώσουμε, αυτοί διεκδικούν λες και βρίσκονται σε κανένα εμιράτο.

Υπερήφανη απάντηση Δημάρχου στο Κεμπέκ. Στο αίτημα μουσουλμάνων να αφαιρεθεί το χοιρινό από τα σχολικά κυλικεία, αρνήθηκε με το επιχείρημα: «Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβετε ότι πρέπει να προσαρμοστείτε στον Καναδά και στο Κεμπέκ, τα έθιμα, τις παραδόσεις του και τον τρόπο ζωής του, επειδή αυτό είναι όπου επιλέξατε για να μεταναστεύσετε.

» Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να ενσωματωθούν και να μάθουν να ζουν στο Κεμπέκ. Πρέπει να κατανοήσουν ότι αυτοί πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους, όχι οι Καναδοί που τόσο γενναιόδωρα τους υποδέχτηκαν.