Skip to main content

Ο σωστός τρόπος για να εκλεγεί ο πρόεδρος στη ΝΔ και το θέμα Ρουμπάτη

Η πρόταση του Καλλισθένη για τη διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ, το θέμα Ρουμπάτη που θέτει ο Καμμένος και το ρωσικό καρφί προς την ΗΠΑ μεριά.

Όποιος δεν είχε καταλάβει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει μπάλα χωρίς αντίπαλο, το κατάλαβε εχθές με την οπερέτα των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. Για να μη ξαναεξευτελιστούν με επανάληψη του φιάσκο, ο Καλλισθένης προτείνει να βγει πρόεδρος της Ν.Δ. με το «αμπε μπα μπλομ», μήπως και αποκτήσει επί τέλους η χώρα αντιπολίτευση.

Με τον σεισμό στην Λευκάδα μετακινήθηκε το νησί κατά 36 εκατοστά. Σιγά την απόσταση. Εδώ κοτζάμ ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκε χιλιάδες μίλια μακριά. Από την Ρωσία βρέθηκε στις ΗΠΑ. Και χωρίς σεισμό μάλιστα.

Από την στιγμή που ομολογούν οι εθνοσωτήρες ότι ψηφίζουν Μνημόνια χωρίς να τα διαβάζουν, σίγουρα δεν θα χαρούν μ’ αυτό που θα τους πω, και μάλλον δεν το διάβασαν, επειδή συνεχίζουν με τον ίδιο τρόπο να ενεργούν, στηριζόμενοι στους νόμους περί ασυλίας.

Από τις 29 Ιουλίου τέθηκε σε ισχύ το ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο, στο οποίο δεν αναγνωρίζεται καμία ασυλία για τους εθνοπατέρες. Αντιθέτως, το αδίκημα να λειτουργήσει κάποιος σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεπάγεται μέχρι και 10ετή κάθειρξη.

Ξύνεται ο Ερντογάν στην γκλίτσα του τσομπάνη. Τα τουρκικά Μέσα δημοσιεύουν, ότι 250 Τούρκοι «Γκρίζοι Λύκοι» ανακοίνωσαν πως θα μπουν ένοπλοι στη Συρία για να προστατέψουν τους Τουρκμένους από τις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές. Μάλιστα, ανακοίνωσαν την εμπλοκή τους στον πόλεμο στη Συρία με συνέντευξη Τύπου. Θα φταίει μετά ο Βλαδίμηρος;

Ο Καμμένος δεν είναι μέλος της συγκυβέρνησης; Δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις, ή τον έχουν για να φέρνει τα νερά στο υπουργικό; Θέτει θέμα Ρουμπάτη για την ΕΥΠ, ότι "θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί...", επειδή η Υπηρεσία αφενός έστειλε λάθος πληροφορίες στο ΝΑΤΟ, και αφετέρου διέρρευσαν τα έγγραφα Πανούση, όπως είπε. Συγκυβερνήτης είναι, γιατί δεν τον αντικαθιστά;

Ρωσικό καρφί προς ατλαντική μεριά. Ανακοινώνοντας ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντ. Ρογκόζιν, την απόφαση της Ρωσίας να επανοικοδομήσει την καταστραμμένη Συρία, είπε μεταξύ άλλων:

"Δεν κάνουμε, όπως οι ΗΠΑ στη Γιουγκοσλαβία το 1999, χρησιμοποιώντας παλιά πυρομαχικά. Έκαναν εκκαθάριση του οπλοστασίου τους βομβαρδίζοντας πολιτικά κτίρια. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να κάνουμε κάτι τέτοιο". Έκαναν τέτοιο πράγμα οι ΗΠΑ; Τσ… τσ… τσ!

Το Τμήμα των Υποθέσεων Βετεράνων στις ΗΠΑ έχει απαγορεύσει στους υπαλλήλους του να λένε "Καλά Χριστούγεννα", επειδή θεωρείται… προώθηση θρησκείας και ενοχλούνται οι μουσουλμάνοι. Για να μη ξεχνιόμαστε βέβαια, αυτό το είχαν απαιτήσει, όπως και την κατάργηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, οι ισραηλιτικές οργανώσεις, και το πέτυχαν σε αρκετές χώρες, πριν από πολλά χρόνια.

Πόσο κουτόχορτο μας ταΐζουν… Τα πάντα έγιναν στάχτη, κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, αλλά το διαβατήριο ενός φονιά έμεινε άθικτο. Μάλιστα, πετάχτηκε μόνον το διαβατήριο από την τσέπη του τρομοκράτη. Όχι το πορτοφόλι του, ή άλλα αντικείμενα.

Από τις 11 Σεπτεμβρίου 2001 και μετά, δεν υπάρχει τρομοκρατική επίθεση, χωρίς οι ένοχοι, που υποτίθεται ότι κρύβονται, να εντοπίζονται αφήνοντας πίσω τα έγγραφα ταυτότητάς τους. Για τον κοινωνιολόγο Jean-Claude Paye, η επαναλαμβανόμενη φαινομενική ηλιθιότητα των τρομοκρατών θα πρέπει να ερμηνευθεί ως ρητορικό τέχνασμα της εξουσίας για να εντυπωσιάσει τους πολίτες. Για να παραπλανήσει, θα έλεγα εγώ.