Skip to main content

Η προπαγάνδα για την Τουρκία και ο «ανθρωπιστής» Κατρούγκαλος

Η προπαγάνδα για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ο «ανθρωπιστής» Κατρούγκαλος και η καταγγελία της βουλευτού της ΝΔ Φ. Αραμπατζή.

Άρχισε πάλι η κατευθυνόμενη από τις ΗΠΑ προπαγάνδα για ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., την οποία φαίνεται ότι υιοθέτησε πλήρως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (όπως και κάθε τι που προέρχεται από τις ΗΠΑ - το σύνθημα «Αμερικάνοι φονιάδες των λαών» το ξέχασε εν ριπή οφθαλμού ο Τσίπρας) και οι «αριστεροί» υπουργοί την προπαγανδίζουν επιτακτικά.

Θα είναι, είπε ο Τόσκας, υποχρεωμένη η Τουρκία να εφαρμόζει κανόνες. Θα το πιστέψουν οι Έλληνες κι αυτό, όπως και κάθε τι προπαγανδιστικό της σημερινής κυβέρνησης, κι ας είναι χοντροκομμένο, κι ας είναι για τα νήπια. Μήπως γνωρίζουν οι «προοδευτικοί» και μεταλλαγμένοι ατλαντικοί υπουργοί και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, έναν κανόνα που σέβεται η Τουρκία;

Αν δεν ενημερώθηκαν τα κυβερνητικά στελέχη ποια είναι τα αιτήματα των Τούρκων για να σταματήσουν την αποστολή λαθρομεταναστών στα ελληνικά νησιά, να τους πω, ότι -εκτός από τα 2,5 δισ. ευρώ και το 80% των δαπανών να αναλάβει η Ε.Ε.- ζητά ο Ερντογάν να δεχθεί η FRONTEX, τους κανόνες που θα ορίσει η Τουρκία  όσον αφορά τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα (!) και να μη ληφθεί υπόψη η κατοχή της μισής Κύπρου για την ένταξή της στην Ε.Ε.

Εντάξει, είπαμε ότι ακολουθεί πλέον η Ελλάδα ατλαντική πολιτική, αλλά πέρα από τα προσχήματα, βλάπτονται και τα ελληνικά συμφέροντα. Εκεί δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές»;

Η Βουλγαρία έστειλε μήνυμα στους λαθρομετανάστες που θέλουν να περάσουν τα σύνορά της. Συνοριοφύλακας σκότωσε Αφγανό λαθρομετανάστη. Εκ λάθους είπε ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών. Πυροβόλησε στον αέρα ο αστυνομικός και η σφαίρα εξοστρακίστηκε. Συμβαίνουν αυτά. Όταν πυροβολείς στον αέρα και πετύχεις σύννεφο, η σφαίρα γυρνάει στην γη και σκοτώνει τον λαθρομετανάστη. Συνηθισμένα πράγματα.

Δεν είναι μόνον πολιτικά αλλά και ηθικά ανέντιμη η ενέργεια, αν τελικά εγκριθεί, να υπολογίζονται οι συντάξεις, όχι όπως είναι τώρα, αλλά όπως ήταν το 2009, παρόλο που πετσοκόπηκαν κατά 25% μέσο όρο. Και προσέξτε την πονηριά. Μού είπε συνταξιούχος, ότι η μικτή σύνταξή του το 2009 ήταν 1.505 ευρώ.

Με την λογική του «ανθρωπιστή» Κατρούγκαλου, μπαίνει στην κατηγορία των συνταξιούχων άνω του 1.500 (για 5 ευρώ), ενώ τώρα, η σύνταξή του μικτή μειώθηκε κατά 300 ευρώ περίπου. Δεν θα υπολογιστεί πόση είναι τώρα, αλλά πόση ήταν πριν από 6 χρόνια. Αυτή είναι η εντιμότητα των «κοινωνικά ευαίσθητων» της Αριστεράς.

Απίστευτη φαίνεται η καταγγελία της βουλευτού της ΝΔ, Φ. Αραμπατζή, ότι ο Μηταφίδης, ενοχλημένος από την ομιλία της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, την απείλησε με την ομάδα ΔΕΛΤΑ (που προφανώς θα χρειαστεί την βοήθειά της, από κάποιους που θα της επιτεθούν). Μπορεί να μη έκρυψε ο Μηταφίδης τις ολοκληρωτικές σοβιετικές απόψεις του, αλλά για «νταή» δεν τον φανταζόμουν. Καλό θα ήταν επομένως, όσο το δυνατόν νωρίτερα, να ξεδιαλύνει το θέμα, όχι με διάψευση (ποιος τις πιστεύει;) αλλά με αμοιβαίες εξηγήσεις των δύο.