Skip to main content

Η αλήθεια για την επίσκεψη Ολάντ και ο αδιάβαστος Κατρούγκαλος

Η κυβερνητική προπαγάνδα για την επίσκεψη Ολάντ, η... αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, βρε παιδιά. Δεν το λέω εγώ. Το λέει ο λαός. Επί μέρες μας βομβάρδιζε η κυβερνητική προπαγάνδα ότι ο Ολάντ θα συνοδεύεται από 70 επιχειρηματίες. Η Voria.gr φρόντισε να πληροφορηθεί από γαλλικές πηγές ότι δεν θα ξεπερνούν τους 10, και το δημοσίευσε.

Και δεν μπορώ να πω ότι επαληθευθήκαμε απόλυτα, επειδή οι επιχειρηματίες ήσαν… πέντε. Τι συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Το λέει πάλι ο λαός, με την διήγηση για τον τσομπάνη και τους λύκους. Θα λέτε την αλήθεια (μπορεί να συμβεί κι αυτό, έστω κατά λάθος) και δεν θα σας πιστεύουμε.

Από την στιγμή που απουσιάζει η Ν.Δ. από τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα, αυτόν τον ρόλο τον ανέλαβαν οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Οι οποίοι άλλοτε με έπαρση, άλλοτε από ανικανότητα, άλλοτε από απίστευτο λαϊκισμό οδηγούν τον κόσμο να αντιληφθεί ποιοι και γιατί κυβερνούν [το «γιατί’ δεν χρειάζεται επεξήγηση - δείτε το επίπεδο των «ηγετών» της υφηλίου, και θα καταλάβει ο καθένας τους λόγους που προωθούνται].

Το ότι έφυγαν οι Λαφαζαναίοι, δεν λέει τίποτε. Οι σοβιετικοί εξακολουθούν να κυριαρχούν. Η εξουσία βέβαια «ενώνει», αλλά όταν διογκωθεί το κύμα της αγανάκτησης για τα μέτρα που υπόγραψε ο Τσίπρας, τότε θα αγριέψουν τα πράγματα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Ενημερωτικών Μέσων της Ευρώπης, ρωτάει τον Παππά, γιατί το νομοσχέδιο προβλέπει τη διαδικασία προσφορών (δημοπρασία) μόνο για αδειοδοτήσεις επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, και όχι και για τα συνδρομητικά.  Λέγει ότι πρόκειται για πρόταση εντελώς ασυνήθιστη, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την χορήγηση αδειών στην υπόλοιπη ΕΕ. Θα εξηγήσει άραγε ο υπουργός, γιατί τα συνδρομητικά έχουν άλλη μεταχείριση;

Αμερικανοί και Γερμανοί πήραν τους patriot από την Τουρκία. Θεωρήθηκε ως κίνηση καθαρά εχθρική έναντι του Τούρκου προέδρου, επειδή έχει προξενηθεί ζημιά στην ασφάλεια της Τουρκίας. Ναι, αλλά… τα αποσυρθέντα οπλικά συστήματα, ξέρετε πού πήγαν; Στην Κρήτη! Το Πεδίο Βολής Κρήτης είναι το μόνο σημείο της Ευρώπης όπου επιτρέπεται η βολή πυραύλων Patriot, γι’ αυτό και έγιναν εκεί ασκήσεις. Και η απόσταση από την Τουρκία είναι μικρή για την εμβέλεια των πυραύλων, ώστε να την προστατεύουν επαρκώς.

Τα «δικά» μας παιδιά τα προστατεύουμε. Έτσι, αντί η ΕΡΤ να απολογηθεί και να εξηγήσει τι σόι τεχνικούς χρησιμοποίησε και δεν υπήρχε ήχος στις δηλώσεις του Ολάντ, λέει διάφορες σαπουνόφουσκες. Σού λέει, τόσες σαχλαμάρες είπαμε στον λαό και μας πίστεψε, δεν θα μας πιστέψει και τώρα;

Ελπίζω να διαψευστεί η πληροφορία του Παντελή Σαββίδη (παρόλο που ο Παντελής έχει έγκυρες πηγές) ότι η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών προβληματίζεται για την κατάργηση της Διεύθυνσης  Πολιτικών Υποθέσεων στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Πρόκειται για υπηρεσία που συγκροτήθηκε εδώ και δεκαετίες και ασχολείται με το θέμα των Σκοπίων. Το λύσαμε το Σκοπιανό παιδιά, και δεν χρειάζεται η Υπηρεσία;

Αδιάβαστο “έπιασαν” τον Κατρούγκαλο οι δανειστές και τα ισοδύναμα και τα μέτρα της ελληνικής πλευράς βρήκαν παγερά αδιάφορους τους εκπροσώπους των Θεσμών που μιλούν με νούμερα. Οι μειώσεις στις συντάξεις γίνονται έτσι υπερβέβαιες, αλλά και σκληρότερες. Το αστέρι ο Κατρούγκαλος, είναι ακόμη υπουργός.