Skip to main content

Οι προκλήσεις Τσαβούσογλου και ο παραγκωνισμός της Θράκης

Η περιοδεία του Τούρκου αντιπροέδρου στο... βιλαέτι του, οι ξυλοδαρμοί στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η ρήση του Βίσμαρκ για τους Έλληνες.

Περιφρονούν ανεμπόδιστοι την Ελλάδα οι τουρκόψυχοι. Ο δήμος Αρριανών χρησιμοποιεί την τουρκική ονομασία Kozlukebir για την περιοχή, και καλεί τους μουσουλμάνους να παραστούν στην υποδοχή του Τούρκου αντιπροέδρου. Στην ανακοίνωση γράφει:

«Ο αποκομμένος από την αγκαλιά της Δυτικής Θράκης κύριος Χακάν Τσαβούσογλου που ανέβηκε ως την αντιπροεδρία της μητέρας πατρίδας, στις 20:30 της 3/11/2017 θα επισκεφτεί το χωριό Δειλινά και θα συναντηθεί με τους συντοπίτες του». Και ακολούθως αναφέρει (πάντα με τις τουρκικές ονομασίες) τα χωριά από τα οποία θα περάσουν τα λεωφορεία για να μεταφέρουν ΔΩΡΕΑΝ τον κόσμο στην ομιλία του Τσαβούσογλου». Έχουν άγχος μη τυχόν έρθει ο "αγάς" και βρει άδειες πλατείες!

Ωραίος ο πρωθυπουργός. Χαίρεται που δεν γίνονται διαδηλώσεις στην Αθήνα. Δηλαδή, είναι επιτυχία που ο ΣΥΡΙΖΑ σταμάτησε να διαδηλώνει εναντίον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος περιόδευσε στο… βιλαέτι του, τη Θράκη, και δήλωσε ότι η τουρκική μειονότητα δίνει αγώνα επιβίωσης [;] και γνωρίζουν ότι η μειονότητα έχει κάποια προβλήματα. «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε», ανέφερε.

Περάσανε την ιδέα ότι όντως υποφέρει η μειονότητα, ώστε να… αγωνίζεται η Τουρκία να τους προστατεύσει. Η αλήθεια είναι ότι η Θράκη, όπως και οι περισσότερες Περιφέρειες της Ελλάδας, είναι παραγκωνισμένη [όχι πάντως πιο πολύ από την Ήπειρο], αλλά σ’ αυτό συμβάλλει και η ίδια η Τουρκία, η οποία αποτρέπει πολλά έργα ωφέλιμα για την περιοχή, ώστε να δίνεται η ευκαιρία για διαμαρτυρίες.

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν τα δύο περιστατικά ξυλοδαρμού μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Εισαγγελία θα διενεργήσει έρευνα με σκοπό την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών και τον εντοπισμό τους, μετά τον ξυλοδαρμό εντός του Πανεπιστημίου ατόμου με ειδικές ανάγκες και τον τραυματισμό άλλου ατόμου.

Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Γνωρίζουν οι δικαστές, ότι αν στείλουν στην φυλακή κάποιον από τους δράστες, αλίμονό τους μετά. Η πολιτεία είναι αυτή που οφείλει να ενισχύσει και να προστατεύσει τους θεσμούς, ώστε να κάνουν απρόσκοπτα το καθήκον τους. Αλλά για να το πράξει αυτό, πρέπει να θέλει. Όταν δεν το πράττει σημαίνει ότι δεν θέλει. Γι’ αυτό και δεν μπαίνει αστυνομικός στα Εξάρχεια, γι’ αυτό και για να μπει η Αστυνομία σε καταυλισμό Ρομά σχεδιάζεται ολόκληρη επιχείρηση, λες και πάει σε πόλεμο.

Τον Τούρκο αντιπρόεδρο τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του στην Ελλάδα, 25 παραβιάσεις τουρκικών αεροπλάνων, και δύο υπερπτήσεις -ελικοπτέρου και κατασκοπικού- 30 μέτρα πάνω από τα Ίμια. Όταν έρθει ο Ερντογάν, τι θα φέρει άραγε μαζί του;

Είπε ο Βίσμαρκ: «Θα κατακτούσαν την υφήλιο αν δεν αλληλοσπαράσσονταν. Αυτό αποδεικνύεται από την ιστορία των Ελλήνων».