Skip to main content

Ποια ονόματα παίζουν για τις τέσσερις ΝΟΔΕ της Θεσσαλονίκης

Οι προετοιμασίες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη. Τι γίνεται με νυν προέδρους, πρώην υποψήφιους και νέα πρόσωπα στο κόμμα.

Άρχισαν οι προετοιμασίες για τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις τέσσερις ΝΟΔΕ, οι πρόεδροι των οποίων θα εκλεγούν αυτή τη φορά από τη βάση, τα μέλη, όπως προβλέπει ο νέος κανονισμός κι όχι από τα μέλη των τοπικών οργανώσεων (ΔΗΜΤΟ).

Πρώτο μέλημα του κομματικού μηχανισμού είναι να κινητοποιήσει τον «γαλάζιο» κόσμο, ώστε να προσέλθει στις κάλπες της 13ης Μαΐου και να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία μαζικά, ώστε να δοθεί και ένα σαφές μήνυμα συμμετοχής των πολιτών και ετοιμότητας της ΝΔ εν όψει των βουλευτικών εκλογών όποτε κι αν αυτές γίνουν. Επίσης, να δοθεί το μήνυμα ότι υπάρχει ρεύμα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ενδεχόμενη μαζικότητα θα έχει πολιτικό βάρος. Αντιθέτως, ενδεχόμενη χαμηλή συμμετοχή θα σημάνει νέο κύκλο εσωστρέφειας και μια διαδικασία που τελικά δεν αφορά στην κοινωνία, αλλά σε ένα κλειστό κομματικό οργανισμό.

Οι ζυμώσεις για τις υποψηφιότητες έχουν ξεκινήσει ήδη στο νομό, με τους νυν προέδρους να θεωρούνται και τα φαβορί. Αν εξαιρεθεί ο Ηλίας Ζάχαρης, ο οποίος φέρεται ότι δε θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα, ώστε να διεκδικήσει με την υποστήριξη της ΝΔ το δήμο Νεάπολης – Συκεών, ο πρόεδρος του Κεντρικού Τομέα, Τάσος Εμμανουηλίδης, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα, Πηνελόπη Ράλλη και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος, αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά θα είναι εκ νέου υποψήφιοι και θα έχουν μάλιστα και το προβάδισμα.

Για τη θέση του Ηλία Ζάχαρη «παίζει» κυρίως το όνομα του Διονύση Μανωλόπουλου, παλιού προέδρου της ΟΝΝΕΔ Δυτικής Θεσσαλονίκης, γιου του γνωστού (από τις πολλές θητείες) παλιού δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Βασίλη Μανωλόπουλου.

Άγνωστο παραμένει αν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι οι αντίπαλοι των νυν προέδρων. Ο πολιτικός μηχανικός, Κώστας Χατζής, στον Κεντρικό Τομέα, ο Δρόσος Τσαβλής στον Ανατολικό και ο Κώστας Τσιλώνης στο Δυτικό. Ο τελευταίος μάλλον δεν θα είναι υποψήφιος, όμως ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος εκ νέου απέναντι στο Θωμά Βράνο ο Στέλιος Τσομαρίδης στη ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης.